Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej silnikowy do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a mój a mój 60000

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 795 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie jaki olej do a4 95r 1.6 w gazie ?? auto ma 270 tys przebiegu i pobiera troche oleju ,nie wiem na czym do tej pory śmigałem :(

Opublikowano

Również polecam półsyntetyk Mobil Super S 10W/40

Opublikowano

Również polecam półsyntetyk Mobil Super S 10W/40

Mam taki :good:

Opublikowano

http://allegro.pl/item553364651_mobil_super_s_10w_40_4l_hurt_gliwice_tanio.html

Ten olej będzie dobry do silnika benzynowego 1,6 ?

Nie mam pojęcia jaki wcześniej był tam zalany olej.

Skąd masz sprowadzone auto, czy ma w miarę pewną historię?

Jeżeli nie masz żadnych przesłanek, to zalej olej i po 1k-2k km zrób znowu wymianę. Wtedy będziesz spokojny o skład oleju. 10W40 do ADP jest OK.

Opublikowano

Jeżeli nie masz żadnych przesłanek, to zalej olej i po 1k-2k km zrób znowu wymianę. Wtedy będziesz spokojny o skład oleju. 10W40 do ADP jest OK.

Kupiłem od faceta, który miał już zarejestrowane auto w Polsce. A jak wymienię olej tylko raz, to można narobić dużej szkody ?

Opublikowano

Kupiłem od faceta, który miał już zarejestrowane auto w Polsce. A jak wymienię olej tylko raz, to można narobić dużej szkody ?

A nie możesz do faceta zadzwonić się zapytać?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a co sadzicie o oleju MOTUL ? :gwizdanie:

ostatnio zostal mi proponowany

silnik mam 2.0 TFSI :gwizdanie:

Opublikowano

Rozszczelnienie objawia sie wydocznymi plamami oleju na siniku...

Moim zdaniem nie ma sensu zmieniać na półsyntetyk, zle ci pracował na mineralnym??

Opublikowano

a co sadzicie o oleju MOTUL ? :gwizdanie:

ostatnio zostal mi proponowany

silnik mam 2.0 TFSI :gwizdanie:

Powiedziec mozemy jedno - w naszym klubie jest swoisty kult oleju Motul - nie wiedziec czemu. sa to dobre oleje ale na pewno nie zasluguja na taką gloryfikacje jaką mają w ustach, niektórych uzytkowników na tym forum. ja jezdze na Mobilu 5W 50 od lat i jestem zadowolony nie mniej niz potencjalny uzytkownik osławionego Motula.

Opublikowano

poprosze o jeszcze jakas opinie tego motula :gwizdanie:

Opublikowano

Jaki jest nr katalogowy filtra oleju do ADR? i ile może orientacyjne kosztować ori? a jesli nie ori to co polecacie?

Opublikowano

Jaki jest nr katalogowy filtra oleju do ADR? i ile może orientacyjne kosztować ori? a jesli nie ori to co polecacie?

06A 115 561 B

Opublikowano

Powiedziec mozemy jedno - w naszym klubie jest swoisty kult oleju Motul - nie wiedziec czemu. sa to dobre oleje ale na pewno nie zasluguja na taką gloryfikacje jaką mają w ustach, niektórych uzytkowników na tym forum. ja jezdze na Mobilu 5W 50 od lat i jestem zadowolony nie mniej niz potencjalny uzytkownik osławionego Motula.

też nie wierzyłem w motula , w zeszłym tyg po raz 1 zalałem swojego PD-ka , różnica w pracy silnika jest tak odczuwalna , że aż nie mogłem uwierzyć , przy 130 km/h słychać jedynie szum opon , co w dizlu R4 jest , nadzwyczaj dziwne- wcześniej jeździłem na mobilu i było ok. ale motor był głosniejszy, już nie zmienię motula na nic innego :cool1:
Opublikowano

Knecht OC 264, w detalu około 30 pesos.

Opublikowano

ostatnio w jakies gazecie widziałem test filtrów olejowych. Manna nie testowali.

1. Bosch

2. Knecht

3. nie pamiatam

4. Filtron

dalej juz włoszczyzna i francuskie

Głównym kryterium oceny była długość wkładu filtrujacego po rozłożeniu go na płaskiej powierzchni. Bosch i Knecht prawie identyczna długość, Filtron juz troche mniej, a reszta to połówa tego co pierwsza trójka. :blink:

Opublikowano

W Auto-Świecie było

jednocześnie nadmieniono, że długość wkładu nie musi być jedynym, a nawet głównym kryterium wartościującym

Opublikowano

Jutro jadę na wymianę oleju silnikowego, pierwszy raz tym samochodem. Patrzę dziś do książeczki, którą otrzymałem od gościa, który sprowadził samochód z Niemiec i przygotowywał go do jazdy (olej, filtry, klocki, rozrząd - pasek, rolka, napinacz), a tam pisze, ze wymieniono olej na Shell 15W40. Według danych, które znalazłem to jest to zwykły olej mineralny. :frown:

Jakim olejem mam zalać jutro? Pełen syntetyk chyba nie jest najlepszym pomysłem - czytałem, że taka zmiana może zaszkodzić silnikowi. Wlać półsyntetyk? Dziś dzwoniłem, mają Mobil, Elf, Castrol, Shell, Shell z beczki - który?

zadzwon do ASO, podaj vin i polec sprawdzenie historii auta. powiedza ci jaki olej byl lany na przegladach.

Jesli to byl jednorazowy wyskok, to zalej jak najszybciej półsyntetykiem, a nastepna wymiana syntetyk jeśli nie bedzie ciekło.[br]Dopisany: 09 Marzec 2009, 23:09_________________________________________________Załamałem się. Na filtrze Mann`a widnieje napias "Made in China". Why? :ranting1: Tylko patrzeć jak na Audi cos takiego zobaczymy.

Opublikowano

chcialem kupic olej do mojego silniczka 2.0 TFSI, zdecydowalem sie na motula ale nie wiem ktorego,

jaka norme musi miec ?