mates08 Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Witam mam mały problem. Od jakiegoś czasu pojawił mi się nietypowy objaw . Mianowicie po włączeniu klimatyzacji do osiągnięcia temp. 90 stopni falowaly wolne obroty (skoki o 60- 90) rpm. Później wszystko wracało do normy. Teraz natomiast dzieje się to na włączonej klimie , skrecie kierownicą i włączonych światłach razem. Po wyłączeniu klimy jest niby dobrze , ale np gdy skrece kołami to jest to samo. Ogólnie jakby przy dużym obciazeniu zaczynają falowac wolne obroty. Nie brakuje jej mocy ładnie się zbiera . Silnik ajm na pompowtryskach. Co to może być? Vag nie pokazuje żadnych błędów [emoji57] Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka
Hezen Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Prędzej opory na osprzęcie np. alternator, pompa wspomagania.Albo zabrudzony nastawnik.Wysłane z OP3T
mates08 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Opublikowano 21 Lipca 2017 23 minuty temu, Hezen napisał: Prędzej opory na osprzęcie np. alternator, pompa wspomagania. Albo zabrudzony nastawnik. Wysłane z OP3T Pompowtryski to nastawnik odpada
Hezen Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 To trzeba było od razu napisać o jaki silnik chodzi.Na tapatalku po wejściu w profil nie pokazuje mi jakim autem ktoś jeździ.Podłącz vaga i sprawdź korekcje dawki paliwa na pompkach (grupa 13) oraz bipy (grupa 23)Możliwe że możesz mieć do wymiany uszczelki pompek.Wysłane z OP3T
mates08 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Opublikowano 21 Lipca 2017 1 godzinę temu, Hezen napisał: To trzeba było od razu napisać o jaki silnik chodzi. Na tapatalku po wejściu w profil nie pokazuje mi jakim autem ktoś jeździ. Podłącz vaga i sprawdź korekcje dawki paliwa na pompkach (grupa 13) oraz bipy (grupa 23) Możliwe że możesz mieć do wymiany uszczelki pompek. Wysłane z OP3T podlaczylem vaga i na filmiku wyswietlilem bipy, korekcje i przeplywke. Pierwszy film ukazuje normalny stan obrotow na wylaczonej klimie, a drugi falowanie na wlaczonej klimie. dodam ze problem falowania nie wystepuje zawsze. czasami cos jej odbije i nawet na klimatyzacji jest dobrze. 1 filmik 2 filmik
Hezen Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zauważyłeś że na drugim filmiku gdy nie trzyma obrotów, znacząco się podniosły korekty na pompkach?Obstawiam uszczelki wtrysków do wymiany a gniazda w głowicy do kontroli. Wysłane z OP3T
mates08 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Opublikowano 21 Lipca 2017 no to nieciekawa sprawa. Czyli wtryski powoli do regeneracji? Ale kurcze ładnie mi się zbiera, nic nie dymi ciągnie do końca. Jaki może być koszt regeneracjii?
Hezen Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Nic nie trzeba regenerować, komplet oringów nie jest drogi, więcej zapłacisz za mechanika.Wysłane z OP3T
mates08 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Opublikowano 21 Lipca 2017 Aha w ten sposób [emoji16] a jakie będą już ostateczne objawy ze czas się tym zająć ? Bo szczerze mówiąc nie będę miał czasu się tym teraz zająć a auto cały czas w trasie musi być [emoji57]Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka
mates08 Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Opublikowano 23 Lipca 2017 Są nowe zwroty akcji. Ogólnie odkąd mam auto to nie działa wentylator od klimy. Używałem cały czas klimy bez niego. Mógł poprzez duże ciśnienie skończyć się czynnik i klima niby chłodzi ale poprzez duże ciśnienia właśnie pobiera gdzieś spręzaka dużo mocy i falują obroty. Jutro zamawiam nowy wentylator bo obecny po podłączeniu na krótko nie daje znaków życia. Zmienie nabije klimę i zobaczymy. Może idę dobrym tropem
Mozgu Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Jak nie zmienisz wentylatora to moze ci rozsadzic chlodnice, weze i nie wiadomo co. Bez chłodzenia strasznie rosnie cisnienie
mates08 Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Opublikowano 26 Lipca 2017 Koledzy problem rozwiązany Wymieniłem ten wentylator chłodnicy klimatyzacjii i problem ustąpił. Klimę nabiłe, odgrzybiłem i jest dobrze. Swoją drogą ciekawe jak długo posłuży bo wentylator elektryczny jest firmy KRAFT. Niestety tylko on kosztował przyzwoite pieniądze. ALe cieszę się że to nie pompowtrysk był problemem
Arek8888 Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Dnia 26.07.2017 o 19:52, mates08 napisał: Koledzy problem rozwiązany Wymieniłem ten wentylator chłodnicy klimatyzacjii i problem ustąpił. Klimę nabiłe, odgrzybiłem i jest dobrze. Swoją drogą ciekawe jak długo posłuży bo wentylator elektryczny jest firmy KRAFT. Niestety tylko on kosztował przyzwoite pieniądze. ALe cieszę się że to nie pompowtrysk był problemem Super, że rozwiązałeś problem mógłbyś napisać w jaki sposób zdemontowałeś wentylator? z tego co patrzyłem, chyba trzeba rozbierać przód aby go wyciągnąć?
Hezen Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Nie trzeba zdejmować przodu, wystarczy którtki krzyżak albo mała grzechotka z nasadką.Wysłane z OP3T
Arek8888 Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Dzięki za wyjaśnienie. A czy mógłbyś spojrzeć na moje zdjęcie i powiedzieć, czy dobrze zaznaczyłem wtyczkę od wentylatora?
mates08 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 TakWysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka
mates08 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 Ogólnie musiałem zdjąć zderzak i chlodnice bo ktoś połamał dolny zaczep i wentylator był przykrecony dodatkowo u dołu do pasa, a lepek śrubki był między pasem a chlodnicą. Ciekaw jestem ile podziała ten kraft [emoji16]Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka
mates08 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 A i jak się wyjmie reflektor to lepiej wychodzi ten wiatrak [emoji16]Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka
Arek8888 Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 No to zobaczymy jak będzie u mnie jak się zdecyduję na wymianę Nie wiem jak ten Kraft, ale kolega z forum polecał wentylator Nissens.
Rekomendowane odpowiedzi