JacaG500 Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Witam, mam taki dziwny objaw. Jak ruszam ze skrzyżowania, obojętnie czy w lewo czy w prawo na skręconych kołach w dana stronę. To jest odczuwalny opór w napędzie, tak jakby była załączona blokada międzymostowa np w terenówce. Czy to normalne w quattro, czy coś jest nie halo ?? Miał lub ma ktoś z was taki objaw? Pozrawiam JACA
dayd_4 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Hej. Mam to samo, ostatnio się nasila. Wymieniłem olej w skrzyni biegów i sprzęgło. Bez zmian. Najprawdopodobniej kończy się centralny mechanizm roznicowy (torsen) i robi się efekt zablokowania napędu. Pozdrawiam
JacaG500 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Ja myślałem, ze ten mechanizm jest nie do zdarcia? Moje autko ma dopiero 208tys oryginalnego przebiegu...
dayd_4 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Też tak myślałem, jak tylko wrócę z urlopu zagłębie temat wymiany mechanizmu roznicowego, napiszę jaki będzie efekt. Puki co zrobiłem 1500km. Po wymianie oleju (Chorwacja), wszystko działa bez zmian. Unikam mocnego ruszania na skreconych kołach pod dużym obciążeniem.
JacaG500 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Ok, Jestem ciekaw jaki będzie efekt i czy to jest właśnie to? Ja jeszcze myślałem, czy to nie jest jakiś luz na półosiach? Ale też bardziej obstawiam na ten mechanizm. Musze zobaczyć na Alledrogo, po ile takie mechanizmy stoją... Widzę nikt poza Tobą oniemiał takie objawu, bo jakoś cisza w temacie. Zero pomocy...
dayd_4 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Luz na polosiach to na pewno nie jest. Zużyte przeguby inaczej się objawiaja i znacznie dłużej się zużywają, dłużej trwa nasilanie się objawów - przede wszystkim występują wówczas wibracje. U mnie wystąpiło to po zrobieniu 2-3 tys. Kilometrów. Nic nie wibruje, Audi lata do 250 nawet i jest spokój.
JacaG500 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Aha, no to rzeczywiście będzie to ten mechanizm...
Rekomendowane odpowiedzi