Mateoooo Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Siema, mam problem z błędem P0411 dokładnie "System wprowadzania wtórnego powietrza (B2) – niewłaściwy przepływ" wymieniłem tą pompę, po czasie dalej wyświetliło check, jakies pomysły gdzie dalej szukac, albo co na to mozna jeszcze poradzic :/
azure Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Pewnie problem nie leżał w pompie tylko w sterowaniu. Szukaj, było o tym na forum. U mnie też zdechł układ SAI, ale chyba prędzej to wytnę z softu niż bedę reanimował to eco-ustrojstwo
Mateoooo Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Tez mysle zeby wywalic to z softu i było by chyba najprościej tak, tylko musze znalezc jakiegos magika ktory ogarnia takie sprawy
Repik Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Witam. Najłatwiej będzie Ci zacząc od sprawdzenia bezpiecznika od pompki. Jeżeli jest sprawny to możesz miec, tak jak ja miałem, nieszczelność w układzie i będzie takim błędem sypał.
Marcin Gugu33 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 wyrzuciłeś pompę? masz jakiegoś magika w Gdyni?
Repik Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Pozostaje kwestia czy słychać pompę podczas uruchamiana zimnego silnika ? Jest to charakterystyczny dźwięk jakby "odkurzacza". Jeżeli sie załącza to masz po prostu gdieś nieszczelność. Miałem podobny problem, u mnie przy opasce był dziurawy wąż. Uciąłem kawałęk włożyłem z powrotem i problem zniknął. A szkoda wyrzucać jeżeli to jest problem takiego typu.
Marcin Gugu33 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 I tak mam DP wstawić to za jednym zamachem w kompie wyrzuci się sondę i SAI.
kuki181993 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Opublikowano 10 Grudnia 2017 U mnie jakis czas temu tez padla pompa sai. Pojawil sie check i po wymianie na drugo problem znikl ale do czasu bo i ta padla. Powodem byl uszkodzony zawor kombii. Po wymienie jego oraz nastepnej pompy wszystko dziala.Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
gsekulski Opublikowano 26 Grudnia 2017 Opublikowano 26 Grudnia 2017 miałem ten problem i leżał gdzieś w przewodach lub zaworkach. Tego dnia powymieniałem porzewody dolotowe bo były popruchniałe, kilka zaworków profilaktycznie i od razu i ten problem znikł.
Rekomendowane odpowiedzi