Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Co wymienić przy okazji wymiany napinacza wielorowkowego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no wiec co wymienic? napewno wszystkie paski, czyli? chce to sam wymieniac, ale nie wiem jakie czesci kupic. trzeba sciagac chlodnice? mialem zmieniany rozrzad, ale mechanik nie zauwazyl przytartego napinacza :confused4: .

Opublikowano

ale ta wymiana paskow, napinacza czy rolki to standard przy wymianie rozrzadu.

warto dodatkowo wymienic kolo pasowe ze sprzeglem jednokierunkowym alternatora. bywa przyczyna zerwania paska.

Opublikowano

powiedz to mechanikowi, ktory mi to wymienial. zapewnial mnie, ze wszystko jest ok, a po 7tysiakach zaczelo huczec. ponawiam pytanka z pierwszsego postu, jakie to sa paski, najlepie opis, numery, ceny. prosze o jak najwiecej szczegolow, zebym mogl to wszystko pozamawiac.

Opublikowano

powiedz to mechanikowi, ktory mi to wymienial. zapewnial mnie, ze wszystko jest ok, a po 7tysiakach zaczelo huczec. ponawiam pytanka z pierwszsego postu, jakie to sa paski, najlepie opis, numery, ceny. prosze o jak najwiecej szczegolow, zebym mogl to wszystko pozamawiac.

kolego, trochę chęci. Masz silnik AFN, Admin lukaszr napisał posta z wszystkimi częściami ich numerami i cenami. Wystarczy poszukać.
Opublikowano

powiedz to mechanikowi, ktory mi to wymienial. zapewnial mnie, ze wszystko jest ok, a po 7tysiakach zaczelo huczec.

no to to skoro byl taki pewny. to daj mu czesci i niech teraz wszystko przy tobie wymienia, za free

ponawiam pytanka z pierwszsego postu, jakie to sa paski, najlepie opis, numery, ceny. prosze o jak najwiecej szczegolow, zebym mogl to wszystko pozamawiac.

kolego, trochę chęci. Masz silnik AFN, Admin lukaszr napisał posta z wszystkimi częściami ich numerami i cenami. Wystarczy poszukać.

tu popieram kolege :cool1:

Opublikowano

no wiec co wymienic? napewno wszystkie paski, czyli? chce to sam wymieniac, ale nie wiem jakie czesci kupic. trzeba sciagac chlodnice? mialem zmieniany rozrzad, ale mechanik nie zauwazyl przytartego napinacza :confused4: .

nie ma potrzeby sciagac chlodnice :naughty:

Dokladnie tak jak kolega spetsnaz napisal,musisz odnalesc sobie nr.katalogowe a jak juz sam wiesz masz AFN-a

pasek wielokl,+ewentualnie pasek klimy

napinacz+rolka

kolo ze sprzeglem alternatora

a tak na marginesie ciekaw jestem co ten znachor wogole Ci wymienil :tongue4:

pewnie za miesiac bedziesz musial wymieniac pape wody :polew:

Pozdrawiam i zycze powodzenia :hi:

Aha. i radze nie bawic sie w zadne zamienniki tylko kupuj Ori -Sam przechodzilem ten temat i po pol roku znowu wymiana