rademenes Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam wszystkich klubowiczów Mój problem jest następujący, wczoraj odstawiłem autko do garażu, było wszystko ok, rano jak wyjechałem z garażu przy 1 jak i przy 2 hamowaniu odczułem brak hamulców pózniej było wszystko ok, ale samochód postał jak byłem w pracy i sytuacja sie powtarza, dodam ze płynu w zbiorniczku nie ubywa. Czy ktoś może mi co doradzić, z góry dziękuje za odpowiedzi
KrzyHo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Na początku odpowietrz hamulce, a najlepiej wymień płyn hamulcowy.
_Solar_ Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 na początku sprawdz klocki hamulcowe czy Ci sie nie skonczyły a pózniej odpowietrz uklad bo mógł sie zapowietrzyć
szakal350 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 na początku sprawdz klocki hamulcowe czy Ci sie nie skonczyły a pózniej odpowietrz uklad bo mógł sie zapowietrzyć Pytanie : brak jest sygnalizacji jak się klocki kończą, np ABS świeci czy coś takiego?
dario_77 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Własnie mam tą samą sytuację i wybieram się do mechanika tylko, że brakuje czasu i na razie tak jeżdzę. Zanim ruszę wcisnę ze dwa razy pedał i daje to efekt że hamuje od pierwszego nacisnięcia po ruszeniu. A zaczęło mi się tak dziać od tygodnia. Komputer pokazuje OK a jednak coś wózkowi dolega. Jak dojdziesz co jest przyczyną to pochwal sie na forum. Pozdro
rademenes Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2009 Wystarczyła wymiana płynu hamulcowego i jest OK
201ty Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 hmmm, trzeba spróbować mam ten sam problem ale tylko gdy temperatura na zewnątrz jest w granicach 0..+3 st.C. Jak powróciły przymrozki hamulce zaczęły działać normalnie.
Rekomendowane odpowiedzi