wiciu1919 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Witam Wychodzę z pytaniem czy normalne jest że w 1.8 T delikatnie ale wyraźnie słychać turbine ?? Naj bardziej jak tak take na 5 biegu 2 tys obr i docisnę gazu i wtedy ją słychać i czuć jak dostaje mocy Jak otworzę szybę to też ją słyszę . Martwię sie że moze to początek końca pozdr
przem8 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Jeśli nie jest to odgłos "zacierającego" się wirnika to normalne.
wiciu1919 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Chyba nie . od 10 tys km jak kupiłem to auto to się nie zmienia . A czy możliwe jest że jak by nawet już turbo wydawało taki odgłos z powodu zurzycia to nie brało by znacznych ilości oleju ?? Bo co dziwne to coś sobie gwizda ale oleju pobiera bardzo mało , na moje oko ładnie wstaje co czuć i widać na logach
przem8 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 To nie ma nic ze sobą wspólnego. Delikatnie uszkodzony wirnik przez jakieś ciało obce też sprawi, że będzie głośniej swistać. Jak to Cie tak dręczy to sprawdź jakie masz luzy wirnika
aiwer Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Jeśli nie kopci ci na wolnych obrotach to zapomnij o turbo.
wiciu1919 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2017 On prawie nie zużywa oliwy ( każdy silnik zużywa mój też ) ale z tego co piszą ludzie ile dolewają do 1.8 T to ja mam żadne
Rekomendowane odpowiedzi