n0vy.pl Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witam wszystkich Miło mi, że ponownie mogę gościć w gronie posiadaczy Audi Jakiś czas temu miałem Audi a6 c5 2.5 TDI. Mimo znanych wszystkim opnii miło wspominam ten samochód, nie miałem z nim żadnych problemów. Później była baaardzo krótka znajomość z Toyotą i trafiłem na BMW. Po chyba 3 latach stwierdziłem, że wracam do benzyny i chcę 1.8T (od bardzo dawna chciałem spróbować tego silnika). No i jest Moje nowe używane ^^ A4 b6 1.8T BFB Avant w kolorze LZ5F - z tego co wiem nazywa się Sprint Blue, ale nie jestem pewien Jak, to ze mną bywa, nie lubię jeździć serią, więc już zaczęły się pierwsze mody Pomalowanie grilla przedniego i ściemnienie przednich lamp. W najbliższych planach pozbycie się chromów -> wymiana na czerń i dołożenie podłokietnika. Później lista jest jeszcze długa Auto przeszło już dość spory serwis. Wymiana rozrządu, wymiana łańcucha i nastawnika łańcucha rozrządu, oczywiście olej, filtry, płyn chłodniczy nowe. Do tego przy okazji robienia rozrządu wpadły nowe szklanki i świece. Będę na bieżąco aktualizował historię mojej Smerfetki w tym temacie Pozdrawiam
tomekxp2 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Ładny kolor, auto ogólnie ładnie się prezentuje. Więcej zdjęć wrzucić. Aaaaa ten znaczek s4 na klapie - średnio to wygląda. Powodzenia w modzeniu.
n0vy.pl Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Znaczek był, jak kupiłem, a że jest nieszkodliwy, to jakoś nie mogłem się zebrać, żeby go odkleić Wypadnie na 100% W najbliższych dniach montaż FMIC, nowy wydech, czarne relingi i hamulce 345
n0vy.pl Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Przy okazji robienia wczoraj logów, cyknąłem kilka fotek Coś tam powoli się dzieje...
Lvkasz2 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ah ten kolor za***isty. Prezentuję się super. Muszę załatwić sobie te twoje fotele ?
Łuki28.08 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 o widać że będzie akcja "more power" 1
n0vy.pl Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 No, ba mieć taki motor i nic nie dłubnąć? W międzyczasie sukcesywnie pozbywamy się chromu z auta Wjechały czarne relingi
n0vy.pl Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Witam ponownie Jak zostało powiedziane, akcja "more power" w trakcie Niedługo koniec Edytowane 9 Grudnia 2017 przez n0vy.pl
Łuki28.08 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) W ile celujesz ?? Wydech będzie cały przelot z puszkami na końcu ?? Trakcja będzie już szalała Edytowane 9 Grudnia 2017 przez Łuki28.08
manus2006 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 W wydechu tylko 2 magnaflow na tyle? Daj znać jak się jeździ albo filmik czy będzie w środku auta rezonans jakiś Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
n0vy.pl Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2017 Taki jest plan, jeśli będzie rzeźnia, to wstawię jeszcze środkowy Na montaż czeka jeszcze sprzęgło z AWX obite kevlarem, wtryski 525 i pompa 040, więc myślę, że ok 300 powinno wyjść. Najdroższe już za mną, dołożyć później quattro i przerobić wydech, to "pikuś" 1
gardom Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Jak Ci idzie pokonywanie progów ? Delikatnie je pokonujesz czy za bardzo się nie przejmujesz ?
n0vy.pl Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2017 To jest ori S line. Wcześniej 4 lata jeździłem na gwincie i 19", więc teraz jest bajka, ale i tak zawsze z przyzwyczajenia turlam się przez progi, tylko trochę szybciej niż na gwincie - taki nawyk Wydech, dolot itd skończone. Auto pali i jeździ. Po przejechaniu 200 km stwierdzam, że wydech powoli się wycisza i "układa". Nie brzmi jeszcze tak jak powinien, bo turbo praktycznie nie dmucha, ale zainteresowanym da jakiś widok na to jak brzmi/będzie brzmiała WIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=IYlxvDJPmyA
YoGi1984 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Kolego a co to masz za kol. wydechowy? wygląda jak wagnera
YoGi1984 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) to jeszcze z ciekawości zapytam, bo akurat wagner to najlepszy wybór, skolko taki kolektor(jak można wiedzieć)? i kupowałeś nówkę czy może używkę? Jeszcze dodam od siebie, że spawy mistrzostwo! sam spawasz czy może oddawałeś komuś?:) Edytowane 17 Grudnia 2017 przez YoGi1984
n0vy.pl Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2017 Kupiłem całe k04-064 z kolektorem używane po 70k przebiegu. Jeszcze przy mnie turbo było ściągane z silnika. Dałem 2000 zł
YoGi1984 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Kurcze, to stosunkowo pół darmo, nie zły interes zrobiłeś
n0vy.pl Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2017 Trafiła się okazja, to kupiłem, bo początkowo nie miałem narazie tego w planach co do spawania... gdybym potrafił tak spawać, to pewnie już bym miał swój warsztat i super robotę to mój znajomy spawał. 9 lat doświadczenia i już jakiś czas właśnie prowadzi własny warsztat tego typu
Rekomendowane odpowiedzi