Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BMW F10 528xi 2012r. - Kreator Mocy, Wagner, El-Tec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wagner to Wagner. Porównaj gęstość rdzeni.

Edytowane przez mystic.pl

Opublikowano

Warto, jak "tylko" 1tys zł taniej to zdecydowanie bierz Wagnera.

Opublikowano
  • Autor
Wagner to Wagner. Porównaj gęstość rdzeni.
Dzisiaj oglądałem rdzenie na których robią ic w el-tec. Tak na oko to nie widzę różnicy pomiędzy nimi a Wagnerem. Za to widać różnice przy chińszczyźnie która ma grube ścianki, rzadki rdzeń i słabą przepustowość. No nic, jeszcze mam trochę czasu na zastanowienie co do IC. Wydech już w trakcie.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Jednak zdecydowałem się na Wagnera. Już kupiony i za kilka dni powinien do mnie dotrzeć. Wydech właśnie jest na wykończeniu i jutro rano odbiór samochodu :banan:

Edytowane przez milart

Opublikowano
  • Autor

Odebrane. Wykonanie solidne i wizualnie dokładnie tak jak miało być . Jedyny mankament to za głośno w zakresie niskich obrotów. Jutro prowadzę na korektę i wszystko zostanie poprawione.

A tymczasem:

Opublikowano
  • Autor

Kilka fotek całego układu. Katalizator 200 CPSI, duży wydech środkowy + końcowy, całość przelotu na 3".

13ab3f42ea0af79008022bff8d2a2b2f.jpg

5e0f16dc007d2b7d7cba3ce9e87b66a5.jpg

34e9fd1aa36f15e8533eb0dea1f8b4fa.jpg

99d9dce6a6cc5cbeade815a55eab11d9.jpg

b15647f99e1f1eef52298c73bf3d016c.jpg

24efcec363cd1ca15c1aa000a01eb37d.jpg

3ee44950dee1be7d2b9a9cae1ff54aa6.jpg

a1aa9663d61894d0f76a2de16654c17b.jpg

Edytowane przez milart

Opublikowano
  • Autor

Środkowy

c05f56784a5f0afc5da04069bbaa30d1.jpg

0714056c754928e402dfe782a9b65365.jpg

Edytowane przez milart

Opublikowano
  • Autor

Zapowiada się pracowite popołudnie.
47f6792fab66ef4cd5b6c49417fd1e87.jpg

ca9a86dd4a9b2144225971a668394b59.jpg

84d72da9201538c837c0640afcdba8d8.jpg

Edytowane przez milart

Opublikowano

Fajnie to wszystko wygląda :) IC spoory. Potrzebny aż taki dla 2.0? Pewnie tak, skoro taki polecili zamówić.

Te nowe beemki coś do mnie nie przemawiają w środku.

Niedawno jeździłem służbową serią 3 na wypasie z 2015r. i wyglądała biedniej niż stare poczciwe A6 z 2007... Ja rozumiem, że nie ma co porównywać klasy - seria 3 vs A6 ale te auta dzieli jednak prawie dekada... Mimo wszystko jak wsiadłem do mojej A6 to poczułem jakiś komfort i radość.

Niby te auta w środku ładne, niby wszystko na swoim miejscu ale czegoś brakuje. Nie wiem, może są zbyt poprawne, bez polotu, nudne? 

Mimo wszystko auto ładne i gratuluję :) 

Opublikowano
  • Autor

Fajnie to wszystko wygląda [emoji4] IC spoory. Potrzebny aż taki dla 2.0?

Te nowe beemki coś do mnie nie przemawiają w środku.

Wagner taki zrobił do 2.0 więc powinien się spisywać jak należy. Zimnego i gęstego powietrza nigdy za dużo.

Co do samochodu to potrzebowałem sporo czasu żeby się przyzwyczaić do stylistyki wnętrza po przesiadce z AUDI.

Opublikowano
  • Autor

Wagner siedzi. Nie było tak lekko jak podaje producent ale mimo wszystko sam wymieniłem w niecałą godzinę.
Dodatkowo wydech przechodzi ostatnie poprawki ponieważ wciąż było za głośno przy niskich obrotach.

f91742cc3b8b5b51a0403fa63f0fdce6.jpg

8efe0528cdea09d72c4c0b598e64726a.jpg

4d72635b2640787c46daab9e48731ef9.jpg

a66617bc5f3efedd4ade99ae98601e1c.jpg

Edytowane przez milart

Opublikowano
  • Autor

Skończone :)

Tak teraz mruczy na postoju:

Coś z jazdy nagram w najbliższym czasie jak znajdę wolną chwilę.

Opublikowano
  • Autor

Dźwięk podczas jazdy:

Na żywo słychać fajne "chrapanie" wydechu podczas przyspieszania na sportowych nastawach.

Opublikowano
  • Autor

A tak wygląda zimny start. Ok 1,5 minuty dogrzewania katalizatora a następnie wyciszenie wydechu do normalnego poziomu:

Opublikowano
  • Autor

Niecałe 6kkm temu wymieniłem manszety. Oryginały za chore pieniądze. Jedna już słabo wygląda. Albo BMW robi takie słabe części albo czas zmienić warsztat.

13c3405e2d3b9aacb5410b24a9a27d60.jpg

fdf3f402043411615087262e5574e4d5.jpg

Edytowane przez milart

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem na lakierze kilka delikatnych wgnieceń po gradzie lub innych spadających obiektach. Są prawie niewidoczne

i trzeba się nieźle przyjrzeć żeby zobaczyć. Jest ktoś w stanie polecić jakiegoś dobrego fachowca, w Warszawie na Pradze Południe

lub okolice Rembertowa, który coś takiego ogarnie metodą bez lakierowania?

Edytowane przez milart

Opublikowano

http://www.blachmed.pl/kontakt/

Profi, tylko nie wiem  jak teraz z terminami

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. Nie śpieszy mi się. Najważniejsze żeby byli rzetelni. Jutro zadzwonię się umówić ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak oceniasz wydech robiony w firmie El Tec? bo też mam zamiar oddam im swoje a8 d2 do nich na zrobienie wydechu wraz z katalizatorami, aby był torche głośniejszy bo ten co mam obecnie to słabo brzmi jak na v8. Długo czekałeś aż zrobią?

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Soba napisał:

Jak oceniasz wydech robiony w firmie El Tec? bo też mam zamiar oddam im swoje a8 d2 do nich na zrobienie wydechu wraz z katalizatorami, aby był torche głośniejszy bo ten co mam obecnie to słabo brzmi jak na v8. Długo czekałeś aż zrobią?

To już kolejny wydech, który robiłem w tej firmie i uważam że ostatecznie wszystko zrobili ok. Wykonanie jest solidne i po dwóch korektach wszystko jest tak jak być powinno. Niestety jest też druga strona medalu i więcej u Lutomskiego raczej nic nie zrobię.

Umawialiśmy się na konkretny przedział cenowy a ostatecznie koleś podliczył mnie prawie 1500 zł drożej. Po krótkiej dyskusji trochę upuścili ale ostatecznie po drugiej korekcie upomnieli się o to co zostało wcześniej wytargowane ponieważ musieli jeszcze popracować i zupełnie nie poczuwali się do tego, że zrobili układ wydechowy inaczej niż im zleciłem. Chyba po występach w TVN Turbo im się trochę w głowach poj....o.

I jeszcze do tej pory nie dostałem faktury ani paragonu. Następnym razem chyba pojadę do konkurencji na Śląsku.

Co do czasu pracy to zrobili w trzy dni. Z tym że później jeszcze dwa dni straciłem na korekty...

Edytowane przez milart