Robert_1980 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Witam, Zerknijcie proszę na film z działania 2 siłowników. Pierwsze 2 próby są zrobione na starym siłowniku. Klapa schowka po otwarciu opuszcza się do końca sama. Potem zamieniłem siłownik na nówkę sztukę ori i nagrane 3 próby. Klapa schowka zaraz się blokuje i trzeba jej pomóc żeby się opuściła. Przy zamknięciu ta sama sprawa. Które działanie siłownika jest poprawne? bo już zgłupiałem. Link do filmu 1
aiwer Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 U mnie po otwarciu schowka musze go ręcznie "odciągać". Całośc chodzi dosyć ciężko. Samo nigdy nie opadło.
Axel1 Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Niestety ten typ tak ma, to jest dziadowskie rozwiązanie mechanizmu otwierania schowka i lepiej nie będzie, można delikatnie spryskać silikonem w sprayu mechanizm i siłownik. Powtarzam delikatnie bo potem to tylko wymiana siłownika - efekt jest odwrotny opada jakby nie było siłownika . Ja już wywaliłem kasę na 2 siłowniki i przestałem eksperymentować.
Robert_1980 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Opublikowano 14 Września 2017 Dzięki za odpowiedź. Ogarnąłem niedawno schowek i chciałem być pewien że działanie siłownika będzie prawidłowe i nie dojdzie do pęknięcia zawiasu.
wyzyk83 Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 jak siłownik ciężko chodzi to potem zawias pęka
jacek70 Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Jak ciężko chodzi to czym prędzej rozbieraj i przekonuje siłownik. Jak w porę to zrobisz to będzie chodziło lekko.
aiwer Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Czyli dla jasności, to ma działać tak jak w pierwszej części filmu lub nawet jeszcze lżej?
Rekomendowane odpowiedzi