AndrzejK. Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, mam problem z drugim oryginalnym pilotem (pierwszy jest ok). O ile pierwszy otwiera/zamyka auto i odpala (na fisie komunikat OK) to drugi nie otwiera i nie zamyka drzwi (wymieniona bateria, bo myślałem,ze to tu jest problem,ale nie). Samochód na tym drugim pilocie/kluczyku normalnie zapaliło, tyle,że po chwili na fisie pojawiła się na żółtym tle hologram - kółko i na jego zewnętrznym obwodzie dwa półkola ( coś takiego jak ostrzeżenie o uszkodzeniu hamulców tylko bez wykrzyknika). Aktualnie auto normalnie odpala ,tylko teraz i na pierwszym i drugim kluczyku, nie ma info OK bo od razu pojawia się ten hologram co napisałem wyżej . Co do otwierania zdalnego auta nic się nie zmieniło - pierwszy pilot otwiera, drugi nie (dioda świeci i w jednym i drugim, piloty oryginalne). Jak spowodować, aby zniknął ten hologram i wrócił OK po włączeniu zapłonu, oraz aby drugi pilot zaczął otwierać zdalnie auto (mechanicznie otwiera). Mam nadzieję, że nie namieszałem opisem za bardzo i będziecie wiedzieć jaki mam problem. Dzięki wielkie za pomoc. Dotyczy oczywiście B7 Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez AndrzejK.
Lukasz_mk2 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Co do hologramu to nie mam pojęcia co to może być, przydało by się zdjęcie. A co do tego by działał centralny z guzika na pilocie to wsadź kluczyk do stacyjki włącz zapłon( bez odpylania auta) i wciśnij przycisk na pilocie "zamknij" a potem "otwórz" i powinno wszystko działać Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
AndrzejK. Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Ten hologram + piknięcie pojawił się za jakieś 5sec po uruchomieniu auta tym drugim kluczykiem/pilotem,który nie otwiera zdalnie auta (póki co), więc raczej na 100% jest powiązany z tym drugim kluczykiem/pilotem. Zrobię tak jak napisałeś i mam nadzieję, że wszystko wróci do normy (otwieranie + zniknięcie hologramu). Dam znać. A za podpowiedz dzięki. P.S. jak ta Twoja procedura nie usunie hologramu to wrzucę zdjęcie. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez AndrzejK.
AndrzejK. Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Witaj, po synchronizacji pilota (tego drugiego) z autem, otwiera już zdalnie, ale hologram pozostał i nie wiem co to jest. Nie sugeruj się tym czerwonym konturem auta (była otwarta maska silnika i bagażnik). Chodzi mi o to co znaczy i jak usunąć ten hologram na żółtym polu. Dzięki.
AndrzejK. Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki za ściąge, przyda się.... Niby to info o zużyciu klocków hamulcowych... Troszkę dziwne mi się wydaje, bo auto ma hamulce ok,a to info z jednym piknięciem ukazało się z 5 sekund po uruchomieniu auta pilotem, który nie był zsynchronizowany ze zdalnym otwieraniem drzwi. Pierwszy,sprawny pilot otwierał zamykał, zapalał auto i był komunikat OK. Teraz oba pilociki są sprawne,ale komunikat został. Dziwne to trochę, zastanawiam się co zrobić? I tak w temacie jeszcze, może to oczywiste, ale czy po każdej nieprawidłowości wyświetlanej na FIS -ie jest konieczność kasowania błędu, czy może deaktywuje się automatycznie i wyświetlacz wraca do prawidłowych wyświetleń? Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez AndrzejK.
Lukasz_mk2 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Nie trzeba nic kasować, jeśli wszystko jest okWysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
AndrzejK. Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 To dobre info, bo wszystko jest ok, tyle,że komunikat na FiIS - ie dalej jest....pasowało by go usunąć, tylko jak?
MariuszKK Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Sprawdź połączenie (wtyczki) przy kołach, te co są połączone z klockami. Zdarza się że tam nie ma kontaktu.
AndrzejK. Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Dzięki za sugestię, sprawdzę. Nie wiem, czy czytałeś cały mój watek, ale wszystko było ok dopóki nie zapaliłem auta drugim pilotem/kluczykiem, który był niezsynchronizowany do zdalnego otwierania/zamykania auta. Właśnie po uruchomieniu auta tym drugim kluczykiem za moment (4-5sec) pojawił się ten komunikat. Przypadek czy zbieg okoliczności? Jak sądzisz? Potwierdzcie mi jeszcze: klocki z kontrolą zużycia są tylko z przodu, z tyłu są "zwykłe? Edytowane 1 Września 2017 przez AndrzejK.
MariuszKK Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Wydaje mi się że to zbieg okoliczności. Mi się taki komunikat włączył kiedyś jak przejechałem przez jakąś dziurę
Lukasz_mk2 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 na pewno zbieg okoliczności. Klocki z czujnikami są tylko z przodu (wewnętrzny klocek ma czujnik)
AndrzejK. Opublikowano 3 Września 2017 Autor Opublikowano 3 Września 2017 Dzięki,przepatrzę temat najpierw kontaktu kostek, a jak coś to zrobię zworkę na chwilę najpierw jednego, a pózniej drugiego klocka i będę wiedział,który się "buntuje".
Lukasz_mk2 Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 od razu napisze, że komunikat o zużytych klockach włącza się stosunkowo szybko, tak więc nie zdziw się, że klocka jeszcze będzie dość sporo, a komunikat będzie się już wyświetlał
AndrzejK. Opublikowano 4 Września 2017 Autor Opublikowano 4 Września 2017 Problem rozwiązany. Reasumując winowajcą był brak kontaktu przy wtyczce od klocka hamulcowego prawego koła (nie we wtyczce, tylko w przewodzie przed wtyczką jakiś 1cm.) Klocki mam baaaardzo grube,więc na razie nie przewiduję problemu z komunikatem. A swoją drogą to niezła ściema z tym,że tak "wcześnie" są umiejscowione przewody w klocku.... Dzięki za wszystkie udzielone przez Was rady.
Rekomendowane odpowiedzi