Piter19 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Mam pytanie czy można wyłączyc tylni airbag i jak tak to gdzie? Będę przewoził dzidziuśia i wolałbym sie upewnić Z góry dzieki za informację
chudy11511 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Adaptowanie sterownika poduszek - wyłączenie/włączenie poduszki pasażera Wybierz 15 (Airbags) Adaptacja sterownika - Funkcja 10 Wskazówka: W zależności od modelu, nie wszystkie kanały mogą być dostępne W kanale 01 należu wpisać odpowiednią liczbę: 0 - Poduszka pasażera kierowcy aktywna 1 - Poduszka pasażera kierowcy nieaktywna
siemian Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 ale chodzi chyba o tylny airbag...
Piter19 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2009 No właśnie chodzi o tylni AirBag szukałem wszędzie wylącznika i chyba trzeba będzie grzebać w elektronice.
Pawlo 2004 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 ale o który air bag ci chodzi? kurtyny z tyłu??
siemian Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 nie no pewnie chodzi mu o ten boczny w tylnym fotelu. pozdrawiam
kepasa Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 to trochę chore że w audi nie ma wyłącznika z kluczyka... mam ten sam problem i jeżdzę z włączonymi airbagami, w drugim aucie wyłączyłem wszystkie poduchy mechanicznie
Piter19 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nic zostało wożenie Maluszka na środku tylnej kanapy tylko faktycznie trochę to dziwi że tęgie niemieckie głowy nie wpadły na pomysł zainstalowania owego wylącznika.
tommylee Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 możecie podać kodowanie aby wyłączyć przednią poduszkę pasażera (pod fotelik). Ewentualnie czy ktoś z was montował ori wyłącznik do Airbaga w schowku? Dużo z tym roboty i czy koszty są spore?
antonio Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 możecie podać kodowanie aby wyłączyć przednią poduszkę pasażera (pod fotelik). Ewentualnie czy ktoś z was montował ori wyłącznik do Airbaga w schowku? Dużo z tym roboty i czy koszty są spore? http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_instalacja_przelacznika_deaktywacji_poduszki_pasazera-t113683.0.html
Sayymon Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 Mam pytanie czy można wyłączyc tylni airbag i jak tak to gdzie? Będę przewoził dzidziuśia i wolałbym sie upewnić Z góry dzieki za informację Chyba nie ma sensu? Kurtyny powietrzne są całkowicie bezpieczne dla dzieci w fotekikach 0-13 kg, ustawionych tyłem do kierunku jazdy (inaczej się chyba nie da). Podobnie sprawa wygląda dla dzieci w fotelikach 9-18 kg montowanych przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Testy pokazują natomiast, że kurtyny niebezpieczne mogą być dla dzieci przewożonych w fotelikach grupy III, czyli 22 do 36 kg, które nie mają odpowiedniego zagłówka. "Dziecko siedzące na takim podwyższeniu podczas zderzenia bocznego, porusza się z dużą prędkością uderzając ramieniem i głową o podszybie i/lub szybę. Głowa dziecka znajduje się wówczas w strefie otwierania się kurtynowej poduszki powietrznej, co grozi uderzeniem otwierającej się poduszki." Wiem, że post stary, ale może komuś się przyda. Ja w każdym razie za miesiąc zacznę wozić swojego bobasa z tyłu z włączonymi kurtynami, wierząc, że to tylko zwiększa bezpieczeństwo dziecka w przypadku zderzenia.
Rekomendowane odpowiedzi