pdgiusz Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Witam, mógłby ktoś się wypowiedzieć który silnik nadaje się bardziej do tuningu, chodzi mi o 1.8t i 2.0 fsi w wersji 150 kucyków. Chciałabym osiągnąć moc na poziomie 320 km. Chcę sobie sprawić Audi a4 i proszę Was o pomoc w wyborze jednostki napędowej, z góry dziękuję za odpowiedź ?
JawoR36 Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Jeśli bierzesz pod uwagę w ogóle zakup silnika 2.0FSI, a już tym bardziej przeszło na myśl jego tuningowanie, to kup sobie Corsę w dieslu i odpuść sobie "tjuningi". Edytowane 8 Września 2017 przez JawoR36
cysiek18 Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) 11 minut temu, JawoR36 napisał: Jeśli bierzesz pod uwagę w ogóle zakup silnika 2.0FSI, a już tym bardziej przeszło na myśl jego tuningowanie, to kup sobie Corsę w dieslu i odpuść sobie "tjuningi". Podkręcać 2.0 fsi zgadzam się tjunig. Podkręcanie tego silnika to w skrócie ryzykant balansujący na krawędzi. A zrobić w 1.8t 320 to fura pieniędzy. Nie wiem ile kolega ma na auto ale kilkanaście tysięcy taka przyjemność wyniesie, jak nie lepiej Edytowane 8 Września 2017 przez cysiek18
zaldar Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 3 godziny temu, pdgiusz napisał: Witam, mógłby ktoś się wypowiedzieć który silnik nadaje się bardziej do tuningu, chodzi mi o 1.8t i 2.0 fsi w wersji 150 kucyków. Chciałabym osiągnąć moc na poziomie 320 km. Chcę sobie sprawić Audi a4 i proszę Was o pomoc w wyborze jednostki napędowej, z góry dziękuję za odpowiedź ? Kolego 2.0 fsi to wolnossak tego się nie chipuje, nie drąż tematu, bo cię tu zjedzą
majlet Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Myśle że koledze mogło chodzić o 2.0 Tfsi
cysiek18 Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 10 minut temu, majlet napisał: Myśle że koledze mogło chodzić o 2.0 Tfsi 2.0 TFSI w wersji 150KM ?
majlet Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 No ale żeby znów wpaść na pomysł tuningu 2.0 bez turbiny ? To już całkiem absurd ;p
Rekomendowane odpowiedzi