pesieka Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Witam, Wymieniłem na zimę w aucie świece bo poprzedniej odpalał jak traktor, masakra - silnik BDG jakby miał wyskoczyć z pod maski a przy tym przykopcił czarnym dymkiem. Wymieniłem 6szt. z Bosha na Beru i co sie okazuje... na zimnym silniku przy temperaturze 16stopni silnik startuje jakby nie miał siły odpalić - taki mały efekt jakby braku mocy akumulatora i też delikatnie zakopci. Świece sprawdzałem przed montażem są ok. Na starych przed wymianą nie było czegoś takiego. Co to może być ? Dzięki za odpowiedzi. PS. jeszcze jedno - czy prąd na świece zawsze idzie na zimnym i ciepłym silniku? czy tylko na zimnym? Edytowane 20 Września 2017 przez pesieka
quadral20004 Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 prad idzie zawsze.wlasnie o to mi chodzilo zebys sprawdzil czy dochodzi napiecie .mialem ostatnio ten sam problem w transporterze,okazalo sie ze kabel w puszczce bezpiecznikow i przekazikow byl luzny .
pesieka Opublikowano 21 Września 2017 Autor Opublikowano 21 Września 2017 prad idzie zawsze.wlasnie o to mi chodzilo zebys sprawdzil czy dochodzi napiecie .mialem ostatnio ten sam problem w transporterze,okazalo sie ze kabel w puszczce bezpiecznikow i przekazikow byl luzny .Czy aby na pewno? Nie jest tak że jakiś czyjnik temperatury silnika wykrywa że jest rozgrzany i przez to nie są podgrzewane świece? A dopiero przy zimnym podgrzewa świece [emoji848]Wysłane z Samsung oraz Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi