luki158 Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Witam Audi a4 b5 1.9, 98r, mam taki problem, miałem problem z wycieraczkami, mianowicie nie chciały działać. Sprawidziłem silnik i wyszło że jest ok, dobrałem się do przekaźników bo szukałem czy któryś jest walnięty. Teraz mam taki problem że nie mogę odpalić auta, włączam zapłon i rozrusznik nie kręci. Nie mogę się połączyć VAG'iem ze sterownikiem silnika. Poradzcie co to może być.
jacek70 Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Sprawdź kostkę stacyjki - może to jej wina .
luki158 Opublikowano 23 Września 2017 Autor Opublikowano 23 Września 2017 Wyglada to tak że jak włączam zapłon to wszystko jest ok, tylko rozrusznik nie może zakręcić.
OLIVER Opublikowano 23 Września 2017 Opublikowano 23 Września 2017 Zdejmij cienki przewód z rozrusznika i podepnij pod niego miernik lub żarówę wtedy zakręć stacyjką tak jak byś palił jeśli pojawi się tam napięcie 12V to stacyjka ok.
musiek Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Przy próbie odpalenia świeci się kontrolka grzania świec? Ruszałeś przekażniki, może źle wsadziłeś.
Rekomendowane odpowiedzi