Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Po małej naprawie silnik nie uruchamia się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja nawiazuje do problemu,bo jestem ciekaw,jak to sie moglo stac,ze nie ruszajac lancuch,przestawia sie ,musial byc poluzowany naciag...

Opublikowano

przestawił sie pasek zebaty a nie łańcuch :gwizdanie:

Opublikowano

nie, moj brat idiota wziol podlaczyl przewody swiec na chlopski rozum, czyli dluzszy do dalszej swiecy krutszy do blizszej, szkoda ze mialo byc na odwrót!

ok mniejsza z tym rozrzad przestawilem poskladalem wszystko tylko problem w tym ze po czyszczeniu dolu wszystko mocniej klekocze na dole, gura jest raczej cicho ( ciezko powiedzic moze dół zaklucac )ale dól jest strasznie glosny.

Czy moze byc juz pompa do d*py ? silnik jest w nie najlepszej kondycji, nie wiem jak czesto byl zmieniany olej, przebieg niby 160 tys km. Prosze o szybka odpowiedz bo musze zamówic pompe.

dodam ze wczesniej jak silnik sie pozadnie zagrzal ( olej ) zaswiecala sie kontrolka slabego Cisnienia oleju.

prosze o jakies pomysly.

Opublikowano

jesli przed rozebraniem silnika,nie chalasowalo-to szukalbym przyczyny gdzie indziej,bo jak ma 160 nalatane,to moze pompa wody zaczyna dawc znac

zaswiecala sie kontrolka slabego Cisnienia oleju

chyba niskiego poziomu :wink4:
Opublikowano

pompa wody wymieniana 30 tys km. problem w tym ze pompa byla zasyfiona, może po wyczyszczeniu nagary pościły i zaczęło hałasować.

Sorry ze przejęzyczenia, jestem chory i mam już dość tego auta a to tylko jedno zmartwienie.

[br]Dopisany: 27 Styczeń 2009, 20:14_________________________________________________jak sprawdzic Cisnienie oleju Vagiem ? dzieki.

i mimo tego ze jestem chory nie przejęzyczyłem się ;)

Lampka miga na czerwono -> za niskie ciśnienie oleju

Jeśli w czasie jazdy, przy obrotach powyżej 1500/min kontrolka miga, to należy niezwłocznie się zatrzymać i sprawdzić poziom oleju. Gdy jest w normie, to nie można uruchamiać silnika i należy wezwać fachową pomoc.

olej był wiec było małe ciśnienie.

Opublikowano

mniejsza o kontrolke :wink4:

to czy chcesz wymieniac podzespoly zalezy od kilku czynnikow-czas ,pieniadze i cel,jezeli masz czas-sprawdz wszystko po kolei dla pewnosci,

jesli go nie masz-no to ryzykujesz,bo tak na biegu,to mozna pompe wymienic,ale czy to na pewno pompa?dalej,jesli masz odpowiednio duzo srodkow,to moze warto kilka rzeczy wymienic,zeby jeszcze pojezdzic tym autem,szczegolnie,ze jak to ujales-w najlepszej kondycji nie jest...no i cel,czy to dla Ciebie,czy na sprzedaz...jak dla Ciebie,czy na sprzedaz-w zasadzie ,to wszystko jedno,bo jesli naprawiasz auta,a potem sprzedasz jedno z nich-to o Tobie bedzie swiadczyc efekt :wink4:

Opublikowano

Jest to auto od klienta, wlasnie chodzi o to ze nie mam zbytnio czasu, dlatego pytam jak wagiem sprawdzic Cisnienie oleju, albo co mam jeszcze sprawdzic ?

Czujnik wymienil jakis inny magik wiec czujnik oleju odpada, auto wczesniej jak bylo zimne to nie klekotalo, dopiero jak sie zagrzalo i byla to klawiatura, i tak musze dzis sciagnac miske bo w sklepie ostatnim razem powiedzieli mi ze w tym roczniku nie wsytepowala uszczelka a jednak wystepuje.

tp wie ktos jak sprawdzic te Cisnienie oleju Vagiem ? jest taka mozliwosc ?

Opublikowano

Jeżeli się nie mylę, to jest tylko opcja że pokazuje >1 bar lub <1bar

Opublikowano

powiem Ci co ja ,bym zrobil,tyle,ze to troszke czasu zajmie-rozkrecilbym jeszcze raz to,co rozkreciles,zeby sie upewnic,ze nigdzie nie ma luzow,i przy okazji sprawdzil wszystko jeszcze raz,moze o czyms zapomniales,moze nie dokreciles...tak na odleglosc ciezko poradzic cokolwiek,trzeba by posluchac mniej wiecej gdzie klekocze i tam szukac... :wink4: moze pogadaj z kljentem,czy moze dac ci wiecej czasu...pospiech i presja=wiecej bledow :wink4:

Opublikowano

Pospiech i presja, wlasnie to mnie zalatwio ze skonczyle chory z gorączka w luzku, ok mniejsza z moja choroba ;P

do tematu, po wymianie pompy i dwuch panewek( byly lekko pozdzierane ) autko jak nowe ( przynajmniej silnik )

Pompe stara wykrecilem i zanyzylem smoka w oleju, trzeba bylo sie troche nakrecic walkiem by zaczol leciec olej ( a lecial olej z powietrzem )

zrobilem to samo z nowa i po trzech obrotach zaczol wyplywac olej w duzo wiekszych ilosciach od poprzedniczki.

Jednym slowem silnik w sobote bedzie wygladal jak nowy bo jeszcze go czeka mycie.

Dzieki za pomoc kazdego z was i przepraszam jezeli bylem nie mily ale mialem juz dosc tego auta a tu caly czas nacisk ze strony klienta.

Pozdrawiam