Opublikowano 1 Października 20179 l Otóż mamy teraz w nocy do 2 stopni na plusie a wiec mam kolejny problem gdyż pojechałem załatwić sprawę na chwile silnik rozgrzałem do 90 stopni zgasiłem go i nie pracował 15 min i pojechałem znów do domu przy 2 minutowym chłodzeniu turbiny temperatura mi spadła do 70 stopni czy to jest normalne czy uszkodzony termostat ? proszę o pomoc
Opublikowano 1 Października 20179 l Bardziej czujnik temperatury. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 1 Października 20179 l jak temp osiaga w czasie jazdy 90 stopni to ok Edytowane 1 Października 20179 l przez wyzyk83
Opublikowano 2 Października 20179 l Na 99% czujnik. Czujnik kolego masz pod EGR można go sprawdzić vagiem. Są chyba 3 kolory jak dobrze pamiętam zielony, czarny, niebieski w ASO odbiorą Ci odpowiedni koło 120zl koszt.
Opublikowano 2 Października 20179 l 17 godzin temu, mass143 napisał: Ale na postoju też powinien trzymać 90*C. diesel ci na postoju nie utrzyma 90 stopni jak ogrzewanie chodzi
Opublikowano 3 Października 20179 l Autor Więc co zajechać niech sprawdza czy ten czujnik walnięty ? Czy tak powinno być odpowiednio ?
Opublikowano 3 Października 20179 l Czujnik jednak nie. Najczęstsze objawy czujnika to wahania temperatury np masz auto nagrzane na 90 po chwili pokazuje 50 znowu 90 i tak w koło. Przy niskich temperaturach silnik szybko stygnie nawet odpalony przy włączonym graniu wskazówka leci w dół.
Opublikowano 3 Października 20179 l Tak ciężko podpiąć VAG-a i porównać temperatury jakie daje czujnik do ECU i Zegarów, druga sprawa sprawdzić same węże chłodnicy czy oba są ciepłe czy nie ?
Opublikowano 3 Października 20179 l W dniu 2.10.2017 o 17:03, wyzyk83 napisał: diesel ci na postoju nie utrzyma 90 stopni jak ogrzewanie chodzi O widzisz, dobrze wiedzieć bo w zimie pewnie bym szukał co jest nie tak tak to jest jak dwa poprzednie auta to benzyniaki. przepraszam za mały ot. Edytowane 3 Października 20179 l przez mass143
Opublikowano 3 Października 20179 l 1 minutę temu, mass143 napisał: O widzisz, dobrze wiedzieć bo w zimie pewnie bym szukał co jest nie tak tak to jest jak dwa poprzednie auta to benzyniaki. przepraszam za mały ot. oczywiście mowa o temp w okolicach 0 i poniżej
Opublikowano 3 Października 20179 l W dniu 2.10.2017 o 17:03, wyzyk83 napisał: diesel ci na postoju nie utrzyma 90 stopni jak ogrzewanie chodzi Jak dla mnie to bzdury... miałem tak ale jak zimą było przy -15 do -20 a nie jak jest 0 czy -5...
Opublikowano 4 Października 20179 l bzdury to ty piszesz jeżdziłem róznymi 1,9 i 2,0 na PD i jak masz klimatronik ustawiony na 22 stopnie to na postoju temp zaczyna spadać w ciągu 5 minut przy temp zewnetrznej w okolicach 0 stopni 1,9 na pompie lepiej trzymało ciepło bo miało świece żarowe w układzie do podgrzewania płynu diesel to nie benzyna inna sprawność cieplna
Opublikowano 4 Października 20179 l To jeździjcie dalej i trwajcie przy swoich racjach jak wam już przy "0" niedomaga...
Opublikowano 5 Października 20179 l koledzy a czy stała temp ok. 70 stopni i czasami przy wyższych obrotach na trochę wzrost do 90 (choć czasem minimalnie wskazówka 1mm ponad 90 stopni się podniesie) i potem powrót do 70 stopni to termostat czy czujnik? Bardziej mi to wygląda na termostat. Jak myślicie?
Opublikowano 5 Października 20179 l U mnie objawy czujnika były następujące : podczas jazdy dochodzi do 90 po chwili spada na 50 za jakiś czas znowu 90 następnie 40 i tak wskazówka żyje własnym życiem po zgaszeniu - odpaleniu 90 później spada podnosi się i tak w koło.