Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1.9 TDI AWX - brak łączności z komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

Posiadam urządzenie "Power adapter autocom" (takie jak na dołączonej grafice).

Urządzenie pracuje prawidłowo pod aplikacją Delphi Cars 2015 R.3 na Windowsie 7 64bit, urządzenie testowane na kilku autach.

Problem pojawił się kiedy próbowałem użyć go na aplikacjach: VCDS Release 17.1, Vag 4.9 PL, Vag- Com 208, Vag-Com 311 pod windowsem 7 64bit oraz pod Windowsem XP 32bit (VirtualBox - wraz z extension pack USB 2.0, 3.0) wraz z całą masą różnych sterowników m.in tych ściągniętych od RossTech'a. Wszędzie występuje ten sam problem: Status OK, Interface: not found.  Sprawdzałem zarówno za zapłonie jak i uruchomionym silnikku. Sprawdzałem zbieżność portów COM od 1-4. Zmieniałem wartość "Start Baund" do 1200 - 9600. Zmieniałem wartość "Liczba bitów na sekundę" (do wartości ~19000) oraz "czas opóźnienia w msel" z 16 do 2. Wszystko pod różnymi kombinacjami. Efekt wciąż ten sam: "Interface - not found".

W czym leży problem? Może mógłby ktoś podzielić się dobrymi sterownikami? :)

Z góry dziękuję za każdą pomoc!

poweradapter.jpg

Opublikowano

Raczej Ci to nie ruszy na VCDS i VAG... Korzystaj z dedykowanego oprogramowania. 

Zawsze możesz dokupić kabelek za ~ 50 zł i korzystać z VAG-COMa czy VCDS Lite ;) W B6 zrobisz nim wszystko...