bauzer Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Witam. Mam problem z moją a4 b7. Po odpowietrzaniu układu, wymianie rozrządu, termostatu, nastawieniu klap klimatronika oraz płukaniu nagrzewnicy przyszedł czas na jej wymiane. Wiem ze tematów na forum jest mnóstwo i zaraz odeślecie mnie do poradnika: http://www.audizine.com/forum/showthread.php/403682-B6-A4-Heater-Core-DIY Lecz problem polega na tym że zdjęcia tam wygasły i nie mam bladego pojęcia jak sie za to zabrać. Proszę was o jakieś porady zdj lub cokolwiek jak dobrać się do tej nagrzewnicy. Jeśli macie jakieś inne pomysły czemu grzanie na HI daje letnie powietrze przy 5stopniach C na dworze to z miłą chęcią posłucham. Dodam że dolny wąż od nagrzewnicy gorący, górny też ciepły ale znacznie mniej od dolnego.
Robero321 Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Generalnie w tym linku co to zdjęcia wygasły nagrzewnice wyjmujesz z lewej strony od kierowcy z tego co pamiętam to trzeba zdjąć pedał gazu żeby można było odpiąć i wyjąć nagrzewnice jak zajrzysz tam od strony kierowcy to powinieneś widzieć co trzeba odpiąć i w jakiej kolejności Najpierw oczywiście trzeba spuścić płyn przed odpięciem nagrzewnicy trzeba położyć sporo szmat na podłogę bo na pewno sporo płynu z niej wyleci..
bauzer Opublikowano 5 Października 2017 Autor Opublikowano 5 Października 2017 (edytowane) Wyczytałem w necie że trzeba zdjąć osłonę kolumny kierownicy i boczek od tunelu. Próbowałem się wziąć za ten tunel znalazłem jedną zaślepkę w niej śrubę i na tym się skończyło. Reszta siedzi tak sztywno że nie da się tym ruszyć. Nie wiem czy to gdzieś ukryte śruby czy zatrzaski a nie chce nic urwać. Najgorsze jest to że nie potrafię przetłumaczyć mechanikom z mojej okolicy że nie trzeba zdejmować całej deski. Oni to odrazu by już wszystko wypie***** (za przeproszeniem) i naliczali kosmiczne koszty za robocizne EDIT!!!!: znalazłem na necie takie coś Czy ktoś potwierdza ze w a4 b7 to wygląda tak samo ? 3 śrubki od osłony kolumny i można wymieniać ? ? ? Edytowane 5 Października 2017 przez bauzer
Robero321 Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Żadnej deski nie trzeba zdejmować co za palanty.. Tak to jest film z audizine poza zdjęciem osłony jeszcze musisz odkręcić samą nagrzewnice niewiem dlaczego ale coś było jeszcze z pedełem gazu ale może się mylę W B6 i B7 jest tak samo.
bauzer Opublikowano 6 Października 2017 Autor Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) Dobra poradziłem sobie narazie nie wyciągałem nagrzewnicy bo nie mam nowej. Osłony tunelu nie trzeba jak coś zdejmować. A ten pedał gazu zobaczymy jak bedzie przy wyjmowaniu wiem że napewno trzeba wypiąć kostki od niego. I teraz koleje pytanie na allegro znalazłem dwie aukcje gdzie łączenie nagrzewnicy z rurkami jest metalowe bo takie właśnie chciałem i są to firmy: LORO 110zl SRL 70zł którą wybrać czy może polecacie jakies inne z stron innych niż allegro ? Edytowane 6 Października 2017 przez bauzer
wyzyk83 Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 czym płukałeś tą nagrzewnice? i jak to robiłeś płukałem teciowi i 5 lat śmiga po płukaniu i jest ok
Rekomendowane odpowiedzi