Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

usunięcie Imobilajzera 1.8 t BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z góry przepraszam jeśli temat był już poruszany ale nie dokopałem się do niego problem jest taki chce się pozbyć immobilajzera z A4 B7 1.8t BFB 163 km z prostego powodu mam 3 kluczyki z czego tylko jeden odpala auto czy ktoś już ten temat przerabiał? 

Opublikowano

A nie lepiej zaprogamowac kluczyki ?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, damian8913 napisał:

mam 3 kluczyki z czego tylko jeden odpala auto 

Zakonu jak kolega radzi. 

Wsadź kluczyk do stacyjki, włącz zapłon następnie na drzwiach kierowcy wciśnij przycisk zamykania drzwi jak zamknie to naciśnij otwieranie. I kodowanie zakończone . Powinno działać. 

Opublikowano

tak prosto w b7 to raczej nie bedzie

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

vag dash can ogarnia sprawę

jeżeli chodzi o immo off lub przyuczenie kluczyków

Opublikowano
34 minuty temu, koloboro napisał:

tak prosto w b7 to raczej nie bedzie

Nie zaszkodzi sprawdzić.  Jak nie zadziała to vag. ☺

Opublikowano
  • Autor

na programowanie kluczyków już się dwa razy dałem nabrać dwóch specjalistów twierdziło że to zrobi i klapa auto czasem pali czasem nie lub wyświetla się safe i mrugają awaryjne ok jutro podsunę temat z vag mojemu mechanikowi gdyż walczy już jakiś czas z tym immo 

Opublikowano
54 minuty temu, jacek70 napisał:

Zakonu jak kolega radzi. 

Wsadź kluczyk do stacyjki, włącz zapłon następnie na drzwiach kierowcy wciśnij przycisk zamykania drzwi jak zamknie to naciśnij otwieranie. I kodowanie zakończone . Powinno działać. 

Chyba mylicie pojęcie. Koledze nie działa immo a to co innego niż działanie pilota. Dopasowanie kluczyka / immo a pilota to dwie różne sprawy. Za immo odpowiada transporder, taka pastylka. VAG tu nic nie pomoże.

@damian8913 widzę że jesteś z Biłgoraja. Pisz do kolegi @Galetto, urzęduje w Lublinie i Ci ogarnie zarówno kodowanie tych kluczyków (chyba) jak i ewentualne wyłączenie immo :D

Edytowane przez cysiek18

Opublikowano

Dokładnie tak jak kolego Cysiek pisze, immo a pilot to dwie różne rzeczy, z immo nie jest tak łatwo i zapewne Vag nie pomoże:) coś na ten temat wiem, bo wymieniam licznik:D

A kolego Damian, skoro masz trzy klucze to nie masz takiej plastikowej przywieszki przy kluczyku? tam powinien być pin do immo

Edytowane przez YoGi1984

Opublikowano

w b7 pin nic nie da. tylko odpowiedni sprzet. i napewno nie vag com czy vcds.

vag dash can, fejs od smoka i jeszcze kilka innych za niezla kasę

Opublikowano

o tym właśnie pisze że zwykłym vag com czy vcds nie ma nawet co podchodzić:)

Opublikowano

Nic nie mylę - wiem co to IMO i wiem co to pastylka jednak kolega nie sprecyzował co nie działa i dlaczego..  Ja zrozumiałem że jeden kluczyk jest ok a dwa nie są zakodowane.  Swoją drogą temat do ogarnięcia.  Tyle - dzieki✌

Opublikowano
Nic nie mylę - wiem co to IMO i wiem co to pastylka jednak kolega nie sprecyzował co nie działa i dlaczego..  Ja zrozumiałem że jeden kluczyk jest ok a dwa nie są zakodowane.  Swoją drogą temat do ogarnięcia.  Tyle - dzieki[emoji111]
No jak przecież wyraźnie napisał że tylko jeden kluczyk odpala auto :D

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Dziś jadę do warsztatu bo sprawa utknęła w punkcie w którym auto odpala z wszystkich 3 kluczy ale z czego tylko z jednego właściwie a z dwóch odpalają się awaryjne i napis safe na wyświetlaczu jęsli sprawy nie uda się wyjaśnić to będę próbował się skontaktować z kolegą który został wyżej wymieniony z góry dziękuje z informację gdzie można taki problem rozwiązać w okolicy i na pewno w przyszłości się przyda :)

Opublikowano

po pierwsze to zapiąć vaga i zczytać błędy. bo może cewka immo niedomaga.