marioxxxx Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Witam. Dziś zauważyłem że w prawym górnym rogu przedniej szyby napuchło pewnie od rdzy uszczelka. Czy da się zdjąć tą uszczelkę co idzie od prawej strony z góry na dół i jakoś to zabezpieczyć? Podejrzewam że może lać mi się tędy deszczówka
karol24 Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Lepiej kup w ASO, nie są kosmicznie drogie. Spokojnie sobie je sam wyciągniesz i zamontujesz nowe. Spuchnięta uszczelki raczej nie ma wpływu na lanie się wody do środka (chyba, że szyba jest źle wklejona) ale jak już ją zdemontujesz, wyczyść i daj coś co uszczelni szybę, tak na wszelki wypadek i wtedy daj nową uszczelkę.
marioxxxx Opublikowano 28 Października 2017 Autor Opublikowano 28 Października 2017 Uszczelka wygląda spoko tylko martwi mnie te mocowanie które spuchnęło:(
majkel_majki Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) Deszczówka nie wleci do kabiny bo szyba jest wklejana na klej poliuretanowy, który uszczelnia i tworzy spoinę między szybą a nadwoziem, ta listwa to tylko element dekoracyjny. Puchnie dlatego, że wzmocniona jest listwą metalową, która koroduje i rozsadza tworzywo. Bez wycięcia szyby raczej jej nie wyciągniesz, a już na pewno nie wsadzisz nowej. Edytowane 28 Października 2017 przez majkel_majki
marioxxxx Opublikowano 29 Października 2017 Autor Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) To wiem, chce właśnie szybę wyciąć, tylko nie wiem czy te mocowanie jest na stałe do budy czy zaczepiane. Czy będzie trzeba spawać. I dodam że szyba była wymieniana bo jest Nordglassa i właśnie nie wiem czy jest szczelna bo podłoga pod kierownicą jest mokra Edytowane 29 Października 2017 przez marioxxxx
karol24 Opublikowano 15 Listopada 2017 Opublikowano 15 Listopada 2017 to, że podłoga mokra to może być wina uszczelki pod puszką komputera na podszybiu lub guma linki ręcznego.
marioxxxx Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Opublikowano 15 Listopada 2017 Czyli cała konsola do wyjęcia?
karaluch8 Opublikowano 27 Listopada 2017 Opublikowano 27 Listopada 2017 Odpływy pod maską do udrożnienia
Rekomendowane odpowiedzi