wkowal10 Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Panowie, co ile wymieniać żarówki biksenonowe? Jak poznać, że są zużyte? Jakieś wskazówki?
TomekTdi Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Z czasem zaczynają słabiej świecić, później świecą na różowo a na koniec gasnął i kończą żywot Trwałość w zależności od jakości palników oraz częstotliwości włączeń czego ksenony nie lubią.
l2k2 Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 W dniu 16.10.2017 o 21:36, wkowal10 napisał: Panowie, co ile wymieniać żarówki biksenonowe? Jak poznać, że są zużyte? Jakieś wskazówki? Najczęściej po tym, że żarówka nie zapala się po uruchomieniu, albo jakiś czas po uruchomieniu gaśnie/włącza ponownie.
jacek70 Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Lub jeśli różnią się barwą jedna od drugiej czy właśnie nie równo się zapalają.
wkowal10 Opublikowano 26 Października 2017 Autor Opublikowano 26 Października 2017 Jak kupiłem samochód 2 lata temu to z początku jeden palnik się nie zapalał po odpaleniu samochodu. Po chwili się zapalał. Myślałem że to coś z niedoładowaniem. Teraz wszystko jest ok. Ostatnio na stacji diagnostycznej gość regulował mi ten reflektor i po odpaleniu i wyjechaniu ze stacji pokazał mi, że jest spalona żarówka. Po zgaszeniu i zapaleniu silnika wszystko wróciło do normy. Czy to objaw wypalonego palnika?
Wihajster Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 14 minut temu, wkowal10 napisał: Czy to objaw wypalonego palnika? na to wygląda.Zabójcze dla żarników jest własnie czeste nie potrzebne odpalanie. Wjeżdzam do garażu w domu i sie włączaja a rano podobnie tylko w druga strone. Ja ze względu na to nie używam trybu "Auto"
Rekomendowane odpowiedzi