patricoo Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 WitamOd ponad miesiąca posiadam audi a4 b7 3.0 tdi tiptronic. Jestem trochę zaniepokojony zachowaniem mojej skrzyni. Ogólnie biegi zmienia bardzo płynnie. Najbardziej niepokoi mnie gdy puszczę gaz a skrzynia zredukuje z 4 na 3 i wtedy dodam gazu czuje takie twarde uderzenie, nie jest ono duże ale wyczuwalne i dodam że nie zawsze się to dzieje. Przebieg to 280000 olej prawdopodobnie nigdy w skrzyni nie był wymieniany. Wiem ze napiszecie skrzynia sie sypie bo olej w tipie się wymienia co jakiś tam okres. Bardziej interesowałoby mnie czy ktoś może miał taki przypadek i czy np. wymiana oleju pomogła, wymiana konwertera lub regeneracja, lub remont skrzyni w jakimś stopniu albo całości. Z góry dziękuje.Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tomik77 Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 U mnie jest bardzo podobnie. Jak puszczę gaz i hamuję skrzynią w momencie gdy ostro wcisnę gaz jest dosyć gwałtowne szarpnięcie. Nie występuje zawsze. Raczej częściej gdy auto jest na niskim biegu 2-3 i jadę pod górę. Poprzedni właściciel mojego auta przekazał mi że wymienił olej w skrzyni. Zastanawiam się czy nie zmienić jeszcze raz. Daj znać jakbyś się czegoś dowiedział.
patricoo Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Opublikowano 22 Listopada 2017 Kolego jaki przebieg ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tomik77 Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 6 minut temu, patricoo napisał: Kolego jaki przebieg ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Aktualnie 115 tys. km.
patricoo Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Opublikowano 22 Listopada 2017 To bardzo mało. A to 100% przebieg ? Ja mam 280tkm.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tomik77 Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 1 minutę temu, patricoo napisał: To bardzo mało. A to 100% przebieg ? Ja mam 280tkm. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Czy u mnie na 100% taki przebieg to Ci nie odpowiem bo do końca nie było historii serwisowej. Masz diesla więc zazwyczaj przebiegi są większe.
patricoo Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Opublikowano 22 Listopada 2017 Sprawdź sobie przebieg skąd auto sprowadziłeś ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tomik77 Opublikowano 24 Listopada 2017 Opublikowano 24 Listopada 2017 W dniu 2017-11-22 o 22:50, patricoo napisał: Sprawdź sobie przebieg skąd auto sprowadziłeś ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Sprawdziłem w ASO przebieg. W jaki inny sposób mogę jeszcze sprawdzić? Auto jest ze Szwajcarii ale sprowadził je poprzedni właściciel który nie serwisował w ASO.
patricoo Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Opublikowano 24 Listopada 2017 Ale w Szwajcarii był pewnie serwisowany. Jaki ten przebieg ? Jest data końca serwisowania ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tomik77 Opublikowano 24 Listopada 2017 Opublikowano 24 Listopada 2017 27 minut temu, patricoo napisał: Ale w Szwajcarii był pewnie serwisowany. Jaki ten przebieg ? Jest data końca serwisowania ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W Szwajcarii był serwisowany do roku 2012 i miał coś około 80 tys. z tego co pamiętam.
Rekomendowane odpowiedzi