marioxxxx Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 Siemka ludzie. Może ktoś już załatwiał i wie jak wygląda sprawa ze zmianą zameldowania i prawka? Jeśli mam te "bezterminowe" to po zmianie adresu dostane takie same czy te nowe co są teraz?
Rob@k Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 Ja po przemeldowaniu jeździłem trzy lata nie wymieniając prawka. Niedawno zmieniałem bo uprawnienia się skończyły i kat B jest bez terminu ale data ważności prawka do 2032r
marioxxxx Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Opublikowano 1 Listopada 2017 Czyli te nowe prawka są na jakiś czas a nie że w danym roku trzeba je na nowo zdawać?
Yuri22 Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Ja od 6 lat mam na prawku stary adres (a samo prawko mam cały czas to samo od momentu zdania czyli już 15 lat). W wakacje zatrzymano mnie do kontroli i policjant powiedział mi tylko, że powinienem wyrobić nowy dokument, ale nie było żadnych konsekwencji.
Fido Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 15 godzin temu, marioxxxx napisał: Czyli te nowe prawka są na jakiś czas a nie że w danym roku trzeba je na nowo zdawać? Zdawać to będziesz jak ci pały je zabiorą. Prawka są terminowe, by państwo polskie miało kasę za ich wymianę co 10 lat.
.Pablo. Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Uprawnienia są bezterminowo blankiet na kat B jest na 15 lat. Jak wymienisz wbija na 15lat
Rekomendowane odpowiedzi