RobsonSNC Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Rezaczu Ty jeden,Ty...[emoji14][emoji6]Ale co racja,to racja - mala rzecz,a cieszy.[emoji106]Czesto gesto brak takich pierdółek najbardziej razi w oczy.
RobsonSNC Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 ...w tym przypadku razilo doslownie i w przenosni![emoji28]
hunter999 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Jak chcesz mieć ładne lampy na lata to najlepiej użyć klaru z utwardzaczem na lampę bo ten z puszki nie zawsze posiada utwardzacz i później będą robiły się brzydkie odpryski.
Gac3k Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 W dniu 11.01.2018 o 14:54, RobsonSNC napisał: Rezaczu Ty jeden,Ty... Ale co racja,to racja - mala rzecz,a cieszy. Czesto gesto brak takich pierdółek najbardziej razi w oczy. Audi musi być perfekcyjne. Po coś siedzimy na tym forum W dniu 11.01.2018 o 14:57, RobsonSNC napisał: ...w tym przypadku razilo doslownie i w przenosni! Nawet nie wiesz, jak waląca dioda czerwona może zdenerwować W dniu 13.01.2018 o 10:36, hunter999 napisał: Jak chcesz mieć ładne lampy na lata to najlepiej użyć klaru z utwardzaczem na lampę bo ten z puszki nie zawsze posiada utwardzacz i później będą robiły się brzydkie odpryski. Dziękuję za poradę 2018.02.03 Autko w pakiecie zima Były też próby porównania mojej 2.5 V6 180KM Q/TIP vs 3.2 FSI 256KM Q/TIP. Wyszło że od startu jestem w tyle. Szybki przegląd logów -> Przepływka niedomaga. Więc wymiana wężyków podciśnienia (wykonana narazie połowicznie) i czyszczenie. Przy okazji przeglądania tematów dot. detailingu którym chciałbym się zająć zobaczyłem na mój obraz nędzy i rozpaczy w komorze silnika. Więc zaczęły się zakupy (Detailing Step 1): 1) Tenzi Quick Detailer 2) Tenzi Truck Clean 3) Tenzi APC 4) K2 Tar and glue Remover 5) Perfumy do samochodu 6) Szczotki fibry i inne pierdoły Niesiony szałem zakupowym przypomniałem sobie że naprawdę nie lubię uchwytów na telefon, tym bardziej że dumny napis Quattro na dekorze mi zasłania więc zakupiłem tunel 2DIN w stanie idealnym plus za dwie stówki. Dodatkowo przypomniało mi się że lampki w bagażniku też nie założyłem bo skorodowała. Więc kupiłem używkę z A6 C6 - okazało się że przyszła zielona! haha ale bebechy mogłem wyczyścić i przełożyć. Poniżej fotki przed i po. Po euforii za naprawą lampki przyszła kolej na niedziałającą diodę w przełączniku świateł (Dioda pomarańczowa "AUTO"). Niestety nadal włącza się jak chce na chwilę. Więc zakupię pewnie używkę i przełożę moje pokrętło w chromie i będzie na tyle Szał jednak nie miał końca. Zakupiłem jeszcze trójkąt ostrzegawczy w klapę avant w stanie perfect za 19 PLN. Dodatkowo łyknąłem piękne dywaniki. Jeszcze poczytałem o detailingu i zrozumiałem, że mój zestaw jest naprawdę biedny że aż szczypie w oczy więc... zakupiłem: Detailing step 2 7) Poorboys Natural look dressing 8) Mikrofibry fluffy itd 9) Tenzi IPA 5L 10) Tenzi Clay Spray Detailer pod glinkę 11) Tuga zielona do alufelg 12) Finish Kare 1000P HI-Temp wosk do felg 13) Zestaw mini ssawek do odkurzacza No i wisienką na torcie był ViaAuto - jest w promocji za 45pln w tym 20pln doładowanie. ViaAuto czyli opłaty za autostradę A4 jak jeżdżę czasem do WRO (wkurzało mnie czekanie w kolejkach jak turbinka czerwona). także ten tego coś tam się dzieje w temacie
Gac3k Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 2016.02.09 Czekam na ostatnią paczkę do detailingu. A tymczasem.
RobsonSNC Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Dobrze,dobrze![emoji106]Ale postaw dla niej jakis garaz,bo zal patrzec,jak taka maszyna pod chmurka marznie.[emoji21][emoji6][emoji16]Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Dawido20 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Popieram przedmówce A co do autka to jak dla mnie baja
wielik Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Mój ideał jeśli chodzi o b6.. Kolor s line .. Super, powodzenia
Gac3k Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Opublikowano 14 Lutego 2018 W dniu 9.02.2018 o 10:33, kamil-vag napisał: Dobrze się ryjek prezentuje Dziękuję, zmarznięty trochę hah W dniu 9.02.2018 o 14:57, RobsonSNC napisał: Dobrze,dobrze! Ale postaw dla niej jakis garaz,bo zal patrzec,jak taka maszyna pod chmurka marznie. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Dziękuję . Garaż jest ale inklinacja zjazdowa zgarnęłaby dokładkę W dniu 9.02.2018 o 17:47, Dawido20 napisał: Popieram przedmówce A co do autka to jak dla mnie baja W dniu 9.02.2018 o 20:06, wielik napisał: Mój ideał jeśli chodzi o b6.. Kolor s line .. Super, powodzenia Dziękuję Panowie. Mały update poniżej: 2018.02.14 Mój pierwszy zestaw do detailingu w wersji amatorskiej plus ogarnięty 1) Dwa wiadra + separator + miska na wywary 2) Scratch shield do wiadra 3) Pianownica 4) Opryskiwacz 5) Tenzi Mosquitoes 6) Tenzi APC IN 7) Tenzi Truck 8) Tenzi Quartz Spray / Quick Detailer 9) Tenzi Clay spray 10) Tuga 11) Moje auto Felgi Mocny - prespray pod Tugę 12) Autoland Szampon aktywny 13) Meguiars Endurance tyre gel 14) ADBL APC IN/OUT 15) ADBL Snowball szampon 16) ADBL Tar and glue remover 17) K2 Tar and glue remover 18) Poorboy's world Natural look dressing do plastików 19) GoodStuff Cleaner pod wosk 20) Areon gold perfumy 21) Meguiars Lens - korekcja lamp 22) Meguiars Gold Class Carnauba Premium Wax - wosk do lakieru 23) Meguiars Clay - glinka 25) Finish Kare Hi Temp - wosk do felg 26) Benzyna ekstrakcyjna 27) Tenzi IPA Cleaner 5l 28) Car Plan Ultra leather cleaner 29) Colourlook zestaw soft 30) Sonax Silokon do uszczelek 31) Sonax czernidło do plastików 32) Dodatki różnych fibr, padów, w tym fluffy dryer, rękawica itd. W tle widać moje DTM'ki, które zaczynam odszczurzać. Po myciu wstępnym wyszło że dwie sztuki mam do regeneracji lakieru, założyłem wątek w dziale z częściami może ktoś podratuje numerem koloru aby wszystkich 4 nie malować.
Gac3k Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) W dniu 14.02.2018 o 17:39, wielik napisał: Gruby zestaw jak na amatorke:) 2018.02.15 Powolne odszczurzanie na razie na myjkach zewnętrznych, mycie podwozia, odszczurzanie felg - dwie są do korekty i malowania walczę z dobraniem koloru. Do kół odpakowałem pokrowce i całkiem fajnie się prezentują. 2018.02.16 Wpadła mapka do RNS-E dzięki koledze junior555 Odpakowałem też dywaniki - wyglądają pięknie, pod spodem jest lita guma. Ten sam rodzaj ale do innego auta miałem 2 lata i nic się nie zużywały. Mam nadzieję że te też długo pożyją. Tym bardziej że w automacie jest mniej machania nogami . Czekam na dobrą pogodę jak na zbawienie, tunel 2DIN bez uchwytu na telefon aż się trzęsie o to kiedy wskoczy do auta i dostanie Poorboy's Natural Look'a na klatę. Edytowane 16 Lutego 2018 przez Gac3k
johnnythebest Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 Najsss... A to nie dymią u Was jak pianownicą na bezdotykowej sobie auto przelecisz?
Gac3k Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) 48 minut temu, johnnythebest napisał: Najsss... A to nie dymią u Was jak pianownicą na bezdotykowej sobie auto przelecisz? Nie no nie odważyłbym się z ręczną pianownicą wyskakiwać w biały dzień gdzie Ździchu i Halyna czekają za mną w kolejce . Aktywna piana z myjki bezdotykowej w Oławie koło McDonalda - polecam myjkę dobre ciśnienie i dobrze domywa więc na ściągnięcie wstępne gruzu jak najbardziej git. Approved Edytowane 16 Lutego 2018 przez Gac3k 1
RobsonSNC Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 Mi reklamowac tego miejsca nie trzeba! Bywa sie tam,bywa!...[emoji16][emoji106]Wysłane z Galaxy S8+
johnnythebest Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 Godzinę temu, Gac3k napisał: Nie no nie odważyłbym się z ręczną pianownicą wyskakiwać w biały dzień gdzie Ździchu i Halyna czekają za mną w kolejce . Aktywna piana z myjki bezdotykowej w Oławie koło McDonalda - polecam myjkę dobre ciśnienie i dobrze domywa więc na ściągnięcie wstępne gruzu jak najbardziej git. Approved Aaaa hehehe myślałem, że na całego wyskoczyłeś i nie obawiałeś się linczowania
Gac3k Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Opublikowano 17 Lutego 2018 8 godzin temu, RobsonSNC napisał: Mi reklamowac tego miejsca nie trzeba! Bywa sie tam,bywa!... Wysłane z Galaxy S8+ Jak będziesz jechał do Oławy to zapraszam na mikro spota.zawsze możemy kierę założyć pod mcdonaldem, jak się pospiesze to i w McDrive w kolejce.
Gac3k Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) 2016.02.18 Zakupiono zestaw filtrów Bosch i olej Liquy Moly. Wymieniłem wszystkie oprócz olejowego i samego oleju bo nie mam kanału (jeszcze he he he). Przy filtrze paliwa ludzie schizowali strasznie że można łatwo 2.5 V6 zapowietrzyć. Zacisnąłem przewód paliwowy do filtra i z filtra do silnika. Przewodu powrotnego nie ruszałem. Filtr zalałem czystą ropą. Po odpaleniu 1800rpm aby się odpowietrzył. Plastiki obejrzałem i podjąłem decyzję że zacznę zabawę we wstępne mycie komory silnika Tenzi Truck. Z powodu pogody tylko powierzchownie. Brudne: Czyste: Przeniosłem się do środka. Odkurzanko. Muszę przyznać że zestaw mini ssawek z allegro to strzał w 10!. Nie trzeba rwać foteli aby z zakamarków wyciągnąć syf. Po wymianie filtra PP ozonowanko 30min. Wietrzemie 30min. Założenie nowych dywaników: I pędzelkowanie APC ADBL 1:10 pedałów: A tutaj wyszedł mały psikus. Z łąćznika podciśnieniowego wychodzą dwa króćce. Jeden zaślepiony wężykiem ze śrubką a z jednego idzie do turbo i do EGR. Obstawiam że ma to wpływ na turbodziurę od dołu - moja teoria - za wolno napełnia się gruszka i zamyka EGR. Zamówiłem już zaworek zwrotny, wężyki i łączniki mam. Więc w tygodniu podłączę jak przykazało jeden króciec do N75 a jeden do N18. Edytowane 18 Lutego 2018 przez Gac3k
Karol1997 Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Cytuj 1 godzinę temu, Gac3k napisał: A tutaj wyszedł mały psikus. Z łąćznika podciśnieniowego wychodzą dwa króćce. Jeden zaślepiony wężykiem ze śrubką a z jednego idzie do turbo i do EGR. Obstawiam że ma to wpływ na turbodziurę od dołu - moja teoria - za wolno napełnia się gruszka i zamyka EGR. Zamówiłem już zaworek zwrotny, wężyki i łączniki mam. Więc w tygodniu podłączę jak przykazało jeden króciec do N75 a jeden do N18. Własnie się zastanawiałem od czego jest ten drugi króciec. Jest on niezaślepiony, a jak zatkam to serwo słabo działa
kamil-vag Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Postudiuj Schemat połączeń regulacji ciśnienia doładowania.pdf Schemat połączeń układu recyrkulacji spalin.pdf 2
Rekomendowane odpowiedzi