Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż podświetlenia nóg po otwarciu drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tego co widziałem to dostep raczej ciężki, ale niech się wypowie ktoś kumaty :hi:

Opublikowano

zrobiłem według opisu :good:

wszystko cacy ale..... hmmm zawsze się zapalają jeżeli otworze tylne drzwi, od pasażera z przodu wcale nie zapalają się :confused4: a od kierowcy zależy jaki ma humor :thumbdown: możliwe że to wina krańcówek? :mysli:

raczej na pewno :wink4:, mi też sie nie zapalają od strony pasażera? a właśnie jak tam jest z wymianą krańcówki, ona jest w zamku tak? idzie ja wymienić samą czy tylko z zamkiem? :mysli:

slepy ja ostatnio wywalalem klamki do malowania i powiem Ci tak: od kierowcy jest krancowka i powyciagnieciu klamki masz ja praktycznie na wierzchu... no i do niej ida dwa kabekli ok 30cm i sa wtyczki gdzie sie je laczy ale od strony pasazera to ja tam nic nie wiedzialem.... moze nie zwrocilem uwagi ale napewno nie bylo zadnych przewodow bo nic nie rozlanaczalem :mysli:[br]Dopisany: 20 Maj 2011, 15:11_________________________________________________o zobacz tu

http://moto.allegro.pl/klamki-przednie-audi-a4-i1583291585.html

a tak wyglada ta krancowka

http://moto.allegro.pl/mikrostyk-klamki-audi-a4-b5-i1589849481.html[br]Dopisany: 20 Maj 2011, 15:15_________________________________________________

z tego co widziałem to dostep raczej ciężki, ale niech się wypowie ktoś kumaty :hi:

z dostepem nie ma tragedii, no chyba ze masz wytlumione dzwi, ogolnie zdejmujesz tapicerke, odkrecasz jedna srubke (torx) i z drugiej strony przekrecasz tylko zabezpieczenie i klamka na wierzchu...

Opublikowano

więc zostało mi kupienie krańcówek dwóch :)

Opublikowano

a mi jednej, z ciekawości rozbiorę jutro drzwi, ciekawe czy tam dojde, bo drzwi wygłuszone matami :gwizdanie:

Opublikowano

ile taka krańcówka może kosztować? jutro z ciekawości spróbuje się tam dostać i przeczyścić styki :) może to pomoże :mysli:

Opublikowano

ile taka krańcówka może kosztować? jutro z ciekawości spróbuje się tam dostać i przeczyścić styki :) może to pomoże :mysli:

przeciez wrzucilem przykladowego linka z allegro :gwizdanie: uzywka 10zl +kw

a mi jednej, z ciekawości rozbiorę jutro drzwi, ciekawe czy tam dojde, bo drzwi wygłuszone matami :gwizdanie:

to sie troche na wk...sz bo lape trzeba wlozyc do sierodka.... musisz zerwac tak ok 20-30cm x 20-30cm maty z rogu :gwizdanie:

Opublikowano

przeciez wrzucilem przykladowego linka z allegro :gwizdanie: uzywka 10zl +kw

to sie troche na wk...sz bo lape trzeba wlozyc do sierodka.... musisz zerwac tak ok 20-30cm x 20-30cm maty z rogu :gwizdanie:

no to chyba popierdole system, ja pasażera drzwiami nie wchodzę to mi nie przeszadza :polew:, a jak moja bedzie chciała to sobie poprawi :polew:

Opublikowano

Ja go wyczyściłem i działa a styki kierowcy musiałem wymienić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a co jak po stronie pasażera nie mam pinów w tej kostce, żeby tak samo podłączyć? od strony kierowcy wygląda to tak:

2a81d89008b9a220.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy czytam wątek i juz oczopląsu dostaje czy z przodu są kabelki od wszystkich drzwi, mam czerwone lampki w drzwiach i szukam sygnału od tych czerwonych po ich otwarciu by to podłączyć do FIS-a nie moge znaleźć tego. Pomożecie ????

mam tak jak otwieram np. tył jedna z drzwi czerwona ta dolna i górna podsufitka przednia i tylna oraz tylne słupki oba. Szukam sygnału od tej czerwonej gdzieś z przodu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja zrobiłem to tak u siebie:

http://img814.imageshack.us/img814/2564/c36020110702180807.jpg

http://img713.imageshack.us/img713/8058/c36020110702180845.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/6918/pa170203.jpg

Oswietlenie na stopy na razie niebieskie;) purystom pewnie sie nie spodoba, ale daje rade.(innych paneli z diodami nie mieli) Wszystko podłączone tak, że łatwo można podmienić na panele z białymi diodami (montowane na opaski).

Kable prowadzone od lampki w suficie pozniej prawym słupkiem. (tak chyba najłatwiej to wykonać)

Najbardziej zadowolony jestem z podświetlenia podłokietnika. Lampka oled (15pln).

Efekt końcowy oceńcie sami.

Pozdrawiam

Opublikowano

ja bym na nogi dał białe, ale to Twoje auto i Tobie ma sie podobac :)

Opublikowano

koledzy czytam wątek i juz oczopląsu dostaje czy z przodu są kabelki od wszystkich drzwi, mam czerwone lampki w drzwiach i szukam sygnału od tych czerwonych po ich otwarciu by to podłączyć do FIS-a nie moge znaleźć tego. Pomożecie ????

mam tak jak otwieram np. tył jedna z drzwi czerwona ta dolna i górna podsufitka przednia i tylna oraz tylne słupki oba. Szukam sygnału od tej czerwonej gdzieś z przodu.

a pod jakie piny bedziesz podlanczl to w liczniku? daj na pw

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

na czym ta żarówka co jest w 1 poście ci się trzyma? jak ją mogłeś tam uczepic? jakiś uchwyt?

Opublikowano
  • Autor

na niczym się nie trzymała :naughty: ale nie skakała ani nic - ciasno ją włożyłem.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

fajnie fajnie macie tez chce sobie zrobić ale diody odpadają bo skupiają światło a mi pasuje by było rozproszone i tutaj pytanie jak kolega z pierwszego postu wykonał to podświetlenie na standardowe żółte? bo widzę ma żarówki ale to są chyba takie np jak do lampki nocnej INO ŻE MNIEJSZE tak to wygląda czyli z tyłu żarówki powinien miec gwint np by wkręcić do lampki i jak on tam kabel domocował? przecież nie obwinoł bo zleci musiał dolutować proszę o odp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Wszystkich :) Chce zamontować w swoim samochodzie podświetlenie nóg kierowcy i pasażerow(także z tyłu) oraz dać malutkie diody led na drzwiach że jak otwieram to oświetlają mi drogę delikatnie...czytałem te wszystkie posty co są na 16 aż stronach i nie wychodz mi za cholere...być może dlatego iż..podpinałem sie pod lampkę co jest w sufitce ale ona działa tylko jak przełącze na (I-czyli samoczynne zapalenie) a gdy drzwi otwieram lampka nie działa...pierwsze wrażenie ze może jakiś przekaźnik czasowy czy cos walniete ale nie wiem czy coś takiego wogóle jest,a 2 pytanie co mi sie nasuneło to to że może coś z lampką w suficie jest coś nie tak...więc jak ktoś zna jakąś odpowiedz to będe wdzieczny za pomoc...

Opublikowano

Panowie czy wystarczy wpiac sie w plus i odpowiedzni minus na zdjeciu i wszystko bd chulac czy jeszcze jakis przekaznik czy cos trzeba montowac ???

18425f9c7d55b2d5.jpg

Opublikowano

przekazniki sa niepotrzebne, wpinajac sie tak niektorym chodzi a niektorym nie :)

Opublikowano

Ja na dzniach bd sobie to montował tylko czekam na lampki ; )

po zamontowaniu dam znac co i jak :naughty:

dropsone dzieki za odpowiedz :decayed: