stadnicka.i Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Witam. Panowie potrzebuję waszej pomocy. Mój problem polega na tym, że przy dynamicznym rozpędzaniu auta będąc na 4 biegu i ok 2800-3000 obrotów nagle brakuje mocy. Takie jest wrażenie jakby coś "odcinało" turbo. Po tym obroty spadają do 2000 i mimo redukcji nic się nie dzieje a obroty nie rosną. Natomiast po zatrzymaniu auta zgaszeniu i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy. Turbina była sprawdzana, łopatki czyszczone, wszystkie przewody rury szczelne. Więc w czym jeszcze może leżeć problem? DPF? Wtryski? Kolektory ssące? POMOCY!!!
Tracer39 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Odczytaj błędy silnika i zrób logi.
stadnicka.i Opublikowano 14 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2017 8 godzin temu, Tracer39 napisał: Odczytaj błędy silnika i zrób logi. Okej tylko żadne błędy sie nie pokazują...
Tracer39 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zrób logi tak jak to opisano w temacie który podałem.
radek21 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Wpada w tryb awaryjny. Logi pokażą gdzie lezy przyczyna. Hskim programem odczytujesz bledy?
stadnicka.i Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2017 Nie mam pojęcia jakim programem. Oczywiście ja sama tego nie odczytuje tylko „mechanik” do którego jeżdżę. I on twierdzi po raz setny, że to jest turbina i chce kolejny raz czyścić łopatki...
slawekk1980 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Może i czyścił zmienną geometrię ale jak znowu był PSJ to się ponownie zakidała. Drugie pytanie to jak to wyczyscił? Czy tylko "tak z grubsza" czy też zrobił to dokładnie. Najlepiej wyszkiełkować i później w czasie eksploatacji używać gazu w całym zakresie.
Rekomendowane odpowiedzi