noras14 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Witam mam taki problem wczoraj bo większym mrozie gdy wracałem z pracy do domu swoją a4 b5 TDI po jakimś 3, 4 kilometrze zaczęła się świecić kontrolka od akumulatora później zaczęła mrugać później zgasła A teraz mruga jak do dam gazu jak stała gdzieś się może robić zwracie czy co? Edytowane 20 Grudnia 2017 przez noras14
prezesik18 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 2 godziny temu, noras14 napisał: Witam mam taki problem wczoraj bo większym mrozie gdy wracałem z pracy do domu swoją a4 b5 TDI po jakimś 3, 4 kilometrze zaczęła się świecić kontrolka od akumulatora później zaczęła mrugać później zgasła A teraz mruga jak do dam gazu jak stała gdzieś się może robić zwracie czy co? zapewne kończą Ci się szczotki w alternatorze, raz ładuje, raz nie ładuje dla tego świruje kontrolka.
noras14 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2017 Dzięki za odpowiedź muszę sprawdzić.
noras14 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2017 Rozebrałem dziś alternator i tak wyglądają szczotki czy to normalne że jedna jest krótsza? nadają się do wymiany?
prezesik18 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 u mnie też jedna była delikatnie krótsza jak wysiadł altek, ale obydwie były zdecydowanie bardziej zużyte. W używanym altku który zakładałem też szczotki miały różną długość.
Hezen Opublikowano 22 Grudnia 2017 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Przy dodawaniu gazu jak nie ma ładowania jest jednoznaczne z kończącymi się szczotkami.Skaczące ładowanie też może wskazywać na szczotki lub regulator napięcie.Im krótsze szczotki tym większe prawdopodobieństwo lub pewność na przywieszające się szczotki.Jak regegenerować altka to od razu wymienić łożyska, bieżnię oraz szczotki i niech kula następne tysiące km Wysłane z OP3T
Rekomendowane odpowiedzi