Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czym zmyć klej po znaczku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam czym moge zmyc klej po znaczku na klapie odkleilem znaczek A4 i nie wiem czym to zmyc...?

Opublikowano

a czym juz próbowałeś ????

Opublikowano

jakis lekki zmywacz do pzanokci... i nie zeszlo...

Opublikowano

Zmywacz silikonowy,benzyna ekstrakcyjna, benzyna zwykła lub rozpuszczalnik nitro ale z tym ostatnim ostrożnie bo lubi lakier rozpuścić.Najlepiej jest kilkukrotnie namoczyć i dopiero zmywać. Potem delikatnie zapoleruj i nie będzie śladu.

Opublikowano

myśle ze benzyna ekstrakcyjna wystarczy tez zmywałem :hi:

Opublikowano

a kupie ta beznynke ekstrakcyjna na stacji benzynowej??

Opublikowano

Ja kiedys w innym aucie potraktowałem to wd40 plus gumka do ścierania ołówka i pomogło :naughty:

Opublikowano

no to masz wszystko podane jak na dłoni wiec jutro do roboty :wink4: i bedzie po sprawie

Opublikowano

a z szyby starą naklejkę czym usunąć ? :mysli:

Opublikowano

zależy jaka ta naklejka, chodzi ci może o tą od rejestracji? ogólnie to ja taka nagrzałem i zdzierałem a później tylko płyn do szyb i jechane :decayed:

Opublikowano

Najlepszy w takiej syt. jest :

- plyn do rolek - uzywany w serwisach druk.

Sami uzywamy ich do likwidacji starych naklejek. Testowalem na aucie i szlo pięknie. Poprostu rozpuszczalo ten klej.

Opublikowano

ja jak ściągałem naklejke z szyby i znaczek z tyłu najpierw dobrze nagrzałem nagrzewnicą, klej sam odchodził wystarczyło czymś twardym plastikowym przejechać a potem płyn do szyb i po kłopocie, z tyłu pod znaczkiem jeszcze delikatna polerka pastą "farekla G3"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam w jaki sposob sie zdjemuje znaczek a4 z tylu?czu jest on tylko na kleju czy tez moze jest wcisniety na zaczepach w jakies dziury mocujace?

Opublikowano

witam w jaki sposob sie zdjemuje znaczek a4 z tylu?czu jest on tylko na kleju czy tez moze jest wcisniety na zaczepach w jakies dziury mocujace?

Jest on zamocowany na taka tasme gombeczkowa samoprzylepna.Podrzej suszarką albo nagrzewnica dobrze emblemat (jak dobrze podgrzejesz to powinien sam zejsc) albo wez jakąś zyłke i przecinaj tą taśme.Jak juz zdejmiesz to zostaną Ci slady które mozesz zmyć jakis rozpuszczalnikiem lub zwykła benzyną.Na koniec przetrzec pastą polerska i gotowe :cool1: kolega Madas podał link gdzie taki temat juz był przerabiany => http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t31805.0.html;highlight=zmy
Opublikowano

tylko na kleju , podgrzej i zejdzie bez problemów

Opublikowano

dzieki za odpowiedz w wolnym czasie sprobuje to odkleic w ten sposob co rzescie mi powiedzieli:)pozdrawiam