Braczek Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Witam, mam ogromny problem z cieknącą wodą, która wlewa się w ogromnych ilościach spod schowka od strony pasażera. Wiem, ze temat był przewijany na forum lecz nie znalazłem tam odpowiedzi, przepchałem kanaliki odpływowe, uszczelniłem obudowę od filtra kabinowego, samochód spędził u mechanika kilka dni który szukał powodu - faktycznie po powrocie od mechanika miałem spokój na miesiąc i wczoraj znów problem się pojawił. Proszę Was o pomoc bo jestem juz bezsilny, skończyły mi się pomysły :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
golfagn Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zdemontuj schowek, wszystko inne co się da i sprawdź skąd leci woda. Możesz podjechać na myjnię i myjką lać na okolice. Dopisz, czy masz szyberdach, czy szyba przednia była wymieniana.
Braczek Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2017 Przednia szyba nie była wymieniana, szyberdachu nie posiadam. Spróbuje zdemontować schowek i pojadę na myjnię, dam znać. Dziękuje za poradę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Braczek Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Po zdemontowaniu schowka okazało się, że cieknie z kostki i spod śrubki. Jakieś pomysły w jaki sposób mogę to uszczelnić ? No i najważniejsze, jaka może być tego przyczyna ? Spoiler Spoiler Spoiler Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Braczek edycja treści wiadomości
Fido Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Brak szczelności obudowy filtra kabinowego. Zdemontować, sprawdzić czy nie połamany.
Braczek Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2018 Obudowa od filtra jest cała oraz dodatkowo uszczelniona przez mechanika. Dziś zauważyłem ze po dociśnięciu kostki elektrycznej, o której pisałem wyżej woda leci strumieniem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edit: Jeżeli jest taka potrzeba mogę jutro zrobić zdjęcia tego filtra i wstawić.
golfagn Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zdemontuj dmuchawę i będziesz miał wszystko jak na dłoni, to tylko kilka śrubek.
Braczek Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Rozumiem, że chodzi o ten element, którego zdjęcia wstawiałem wyżej, tak ? Przepraszam za takie podejrzewam banalne pytanie, ale jestem kompletnie zielony.
golfagn Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Dokładnie. Dokop się do blachy i namierzysz drania. A potem wymienisz uszczelkę/zasylikonujesz szczelinę.
Braczek Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Okej, zrobię to jutro lub po jutrze i dam znać, wielkie dzięki za wszystkie rady
maryn_08 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Dostaję ci się woda przez filtr kabinowy po przez wiatrak. Sprawdź jeszcze raz te uszczelnienie widocznie mechanik coś spartolił
damian111 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 dokładnie tak sprawdz zaślepki w grodzi od strony pasażera pod podszybem
Rekomendowane odpowiedzi