Tamek141 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Powitać, zbliża mi się wolne w robocie więc planuje zrobić jakiś mini serwis swojego 1.8T Q 235ps. Planuję all filtry, płukanke silnika i nowy olej oczywiście, płukankę układu chłodniczego, zajrzeć do przepustnicy i ewentualne czyszczonko jej, wypadanie zapłonu więc i pewnie cewka pójdzie do wymiany, moje pytanie co można jeszcze zrobić samemu bez większych nakładów finansowych a może pomóc autku Mam vaga. Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Tamek141
cysiek18 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Godzinę temu, Tamek141 napisał: Powitać, zbliża mi się wolne w robocie więc planuje zrobić jakiś mini serwis swojego 1.8T. Planuję all filtry, płukanke silnika i nowy olej oczywiście, płukankę układu chłodniczego, zajrzeć do przepustnicy i ewentualne czyszczonko jej, wypadanie zapłonu więc i pewnie cewka pójdzie do wymiany, moje pytanie co można jeszcze zrobić samemu bez większych nakładów finansowych a może pomóc autku Mam vaga. Przejrzeć i wyczyścić odmę, sprawdzić szczelność dolotu
przem8 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Po wszystkim zrobić logi dynamiczne żeby ocenić czy trzyma parametry. Jak dorwiesz się do odmy to od razu kup to kolanko, bo na 90% się rozleci.
Tamek141 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Nie mogę usunąć posta ale dowiedziałem się już ze olej w dolocie to standard? Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Tamek141
JeJu Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 jeśli to wąż który idzie od ic do przepustnicy to powiem Ci ze u mnie nawet kropelki oleju nie było i nie ma
matthew100 Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Jak już chcesz grzebać to warto zajrzeć do ukł. Hamulcowego. Wymienić klocki jak potrzeba tarcze, zalać świeżym płynem. Zrobilem ostatnio taki serwis w drugim aucie, Seat. Niby klocki jeszcze byly, ale po wymianie samochód o niebo lepiej hamuje.
Rekomendowane odpowiedzi