jozefackik Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Witam wszystkich. A4 B5 2000r, 2.8 v6, quattro, tiptronic. Ile powinno wynosić spalanie gazu ? Posiadam sekwencje od sierpnia. Auto w tym momencie pali mi 20-22 L po mieście . Wynik tragiczny, oczywiście normalną jazdą. Od czego to jest zależne? Jeżdżę co chwilę do gazownika, ponieważ mam na gwarancji instalacje. Za każdym razem mówi, że mapy okej. Zero błędów wszystko w porządku i jest na pewno dobrze . Posiadam butlę 55L przy tankowaniu wchodzi jakieś 40-41 L. Po mieście z 41 L robię jakieś 170 km. Zawsze czekam aż spadną obroty przed jazdą. Pozdrawiam, Z góry dzięki..
przem8 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Gdzie kolego zakładałeś instalacje? Z 5l to za dużo pali.
jozefackik Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 W zakładzie LPG u znajomego. No tragedia z tym spalaniem. Za każdym razem co podjadę na podlaczenie pod kompa to : 'mapy są idealne, po prostu tyle pali w zimie i w ogóle. Jest wszystko dobrze ' lecz i tak wiem że nie tak coś jest ...
SzeFFo Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Podjedź do innego gazownika, niech Ci podłączy, zobaczysz co Ci powie. 50zł zapłacisz i będziesz wiedział co jest.
przem8 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Miałeś to w ogóle strojone w czasie jazdy?
jozefackik Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jak pojadę do innego gazownika, stracę gwarancje.. Czy była strojona nie mam pojęcia. Sprawdzałem jak ludzie mają ustawiany gaz w 2.8 I jest to samo. No co za każdym razem słyszę że to 'zima+ quattro+automat to i tak dobre spalanie '
przem8 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 To dopytaj jak było strojone. Możesz podejrzeć korekty długoterminowe na vagu tylko nie wiem na którym kanale w tym silniku. Jak znajomy nie potrafi wystroić to lepiej podjechać do kogoś kumatego i zrobić jak trzeba. Prawidłowe wystrojenie nie powinno wpłynąć na gwarancję, takie moje zdanie. Napisz jeszcze jakie graty masz od lpg. U siebie, chwilę po założeniu lpg, miałem robiony program, gaz ustawiał tuner i też mnie gazownik postraszył utratą gwarancji na przeglądzie i na gadce się skończyło. Stwierdził, że wszystko jest elegancko i powiedział, żeby cieszyć się jazdą. Zależy od podejścia
jozefackik Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 Reduktor: AC R01 Zbiornik: 630/225 55L Układ sterujący: STAG QMAX BASIC Listwa wtryskowa: AC A503 Tyle mam w książce serwisowej .
Leopold27 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Poszukaj innego przedstawiciela stag-a w twojej okolicy,to nie stracisz gwarancji,tylko niech wbije ci wszystko w książkę,kazde podpięcie komputera rejestrowane jest. 1
jozefackik Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 Myślisz że nie zniknie gwarancja jak zobaczy że inny komp był podpięty ?
jozefackik Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 Rozumiem. A myślisz, że co może być na rzeczy z tak wysokim spalaniem.?
Leopold27 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Trzeba to porządnie wystroić to spalanie na pewno spadnie kolega pisał wyżej. 1
mszark Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 A z resztą auta ok? Przepływka, sonda, czujnik temp? Od początku tak pali czy od jakiegoś czasu?
jozefackik Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 Przepływka Okej, czujnik też, sonda źle pracuje ale w instalacji jest ominieta sonda. Założyłem w lecie to paliła z 16-17 .A teraz to tragedia normalnie.. kolezka ma a8 d3 4.2 to mu pali normalną jazda po mieście 18-21 L .
przem8 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 1 godzinę temu, jozefackik napisał: sonda źle pracuje ale w instalacji jest ominieta sonda To może tu trzeba szukać przyczyny. Tak się raczej nie robi..
jacek70 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Sonda nie powinna być omijana a powinna być sprawna bo to ona decyduje o dawce paliwa . I benzyny i gazu.
jozefackik Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 No wiecie. Ja się na tym nie znam na gazie... tak zrobił tak jest, lecz no mówię co się dzieje i co mi nie pasuje . W tym momencie przecież jak nie jest sonda podłączona to i tak do spalania LPG nic nie ma..
nusiek Opublikowano 20 Stycznia 2018 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Jeżeli sondę masz nie sprawną to ciężko jest ustawić dawkę LPG Mapy może i są idealne (chociaż lepsze by było korekcje po vagu) ale skoro sterownik benzynowy pobiera informacje z niesprawnej sondy czy tam odlaczonej to jego "mapa" jest zła więc i strojenie LPG do mapy benzynowej mija się z celem.
mszark Opublikowano 20 Stycznia 2018 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Sonda ma dużo do spalania. Sterownik gazu to tylko czyta czasy wtrysku benzyny i w zależności od mnożnika ustawia swoje czasy. A czasy benzyny zależą tez od sondy.
Rekomendowane odpowiedzi