aiwer Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć, Taka przypadłość dopadła moją 17-sto letnią A4, że wskazówka od temperatury regularnie "rośnie" do 90st i opada do powiedzmy 85st. W mieście, trzyma równo 90st (nie ważne czy stoje czy jadę) , podczas jazdy 140km/h trzyma równo 90st, podczas jazdy z prędkościami ok 100km/h wskazówka "pływa". Podpiąłem VAGa, nie mażadnych błędów, sprawdziłem bloki pomiarowe i tak: Engine 01 -> grupa 001 (grupa 007 u mnie jest nie aktywna) - temperatura 67st Instruments 17 -> grupa 003 - temperatura 85st Podczas jazdy z podłaczonym vagiem w grupie 003 temperatura oscylowała w okolicach 82st, przy opadaniu wskazówki, na vagu pokazywało temperaturę 78-80st co wskazywałoby na uszkodzony termostat, ALE z doświadczenia wiem, że jak jest uszkodzony termostat to wskazówka nie powędruje na 90st podczas jazdy a u mnie jednak trzyma tę 90st w mieście i podczas szybszej jazdy. Spora różnica między odczytami temperatury w grupach 001 i 003 sugeruje natomiast uszkodzony czujnik. Od czego tu zacząć? Dodam, że problemów z ogrzewaniem nie ma, 90st osiąga po ok 6km (bez nawiewu). Edytowane 29 Stycznia 2018 przez aiwer
majkel_majki Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Moim zdaniem należałoby zacząć od podmiany czujnika, one czasem się tak zachowują.
GreGoriO Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Szczególnie że są dwa czujniki w jednej obudowie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi