suchy97 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Witam!mam taki mały problem,a mianowicie nie dziala mi pompa paliwa po przekreceniu zapłonu,a dopiero w chwili krecenia rozrusznikiem,przez co samochód nieco dłużej kreci zanim zapali.nie jest to jakiś wielki problem,ale wcześniej paliło od strzała.niby czytalem,ze w adr tak wlasnie jest,ze pompa nie włącza sie na chwilę po zapłonie,ale ja jestem pewny na sto procent,ze wcześniej się załączała.jest to moja druga audi z tym silnikiem i w tamtej tez tak bylo ze po zapłonie dobijala ciśnienie.w czym może byc problem?
k232 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 W dniu 7.02.2018 o 19:23, suchy97 napisał: Witam!mam taki mały problem,a mianowicie nie dziala mi pompa paliwa po przekreceniu zapłonu,a dopiero w chwili krecenia rozrusznikiem,przez co samochód nieco dłużej kreci zanim zapali.nie jest to jakiś wielki problem,ale wcześniej paliło od strzała.niby czytalem,ze w adr tak wlasnie jest,ze pompa nie włącza sie na chwilę po zapłonie,ale ja jestem pewny na sto procent,ze wcześniej się załączała.jest to moja druga audi z tym silnikiem i w tamtej tez tak bylo ze po zapłonie dobijala ciśnienie.w czym może byc problem? Temat ostatnio przerobiłem u Siebie w aucie, miałem tak samo jak Ty i masakra było z odpaleniem. Oddałem auto do elektryka aby mi przerobił pompkę paliwa po zapłonie i teraz odpala od strzała, nie straszny jest mi teraz długi postój przy -20.
suchy97 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 A ile ten zabieg Cię kosztował?kurcze ja miałem pompkę po zapłonie i niewiem co sie stało że teraz jej nie mam.przeczytalem juz chyba ze sto postow na ten temat i każdy twierdzi ze adr-y nie maja pompki po zaplonie,jak ja mialem dwie i w dwóch na sto procent była
k232 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 3 minuty temu, suchy97 napisał: A ile ten zabieg Cię kosztował?kurcze ja miałem pompkę po zapłonie i niewiem co sie stało że teraz jej nie mam.przeczytalem juz chyba ze sto postow na ten temat i każdy twierdzi ze adr-y nie maja pompki po zaplonie,jak ja mialem dwie i w dwóch na sto procent była 100 zł. Jeżeli miałeś u Siebie to możliwe, że przekaźnik pompy paliwa się zepsuł u Ciebie i dlatego nagle przestało działać. Podepnij komputer i zobacz czy masz błąd przekaźnika.
suchy97 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 Nie miałem takiego błędu,jedynie jakis od wtrysków,ale dobrze nie pamietam jaki dokladnie,ale mechanik twierdził, że to dlatego ze musi długo kręcić zanim pompa ciśnienie nabije i w tym czasie wtryski bez paliwa pracują.bo wcześniej miałem pekniety przewód,ten od pompy do tego dekla w zbiorniku i nie dość że cisnienie uciekało to paliwo szybko sie cofało do zbiornika.a jaki nr masz przekaźnika?niby powinien byc 208 a u mnie jest 372.rozbieralem go i na oko wyglada jak nowy
k232 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Nie wiem jaki mam numer bo tak jak Ci pisałem wcześniej elektryk mi wszystko robił. Też miałem mega problem z pierwszym odpalaniem po długim postoju bo w czasie kręcenia rozrusznikiem dobijało paliwo, teraz idzie od strzała ☺️
suchy97 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 Jutro moze jak będę miał czas to sie pobawie,moze znajdę jakieś rozwiązanie,a jak nie to chyba tez wybiore sie do elektryka
k232 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 35 minut temu, suchy97 napisał: Jutro moze jak będę miał czas to sie pobawie,moze znajdę jakieś rozwiązanie,a jak nie to chyba tez wybiore sie do elektryka Z tego co napisałeś w pierwszym poście to ewidentnie pompka paliwa nie jest po zapłonie a powinna być.
suchy97 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 No nie jest a byla i bylo git,a co sie porobiło, że przestała działać to niewiem
k232 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Skoro nie ma błędu przekaźnika to wygląda na to, że jest dobry. A jeździłeś czasem na rezerwie ?
suchy97 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 W pierwszej padła mi pompa bo jeździłem na rezerwie dlatego w tej staram się pilnować i zawsze mam pół baku.w tamtej wymieniałem pompę i dlatego między innymi wiem, że była po zapłonie, później sprawdzałem z ciekawości jak jest w tej która mam obecnie i też była pompka po zapłonie
k232 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 To nie mam pojęcia co mogło się nagle stać, że nie działa : D
suchy97 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 No ja też właśnie niewiem, może ogarnę sobie nowy przekaźnik i zobaczę czy coś to zmieni, póki co jakiejś wielkiej tragedii z paleniem nie mam trwa to tylko chwilę dłużej,a nie od strzała jak było wcześniej co mnie drażni,a ja lubię jak jest wszystko ok
Przemek.1997 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) A ja bym jeszcze wziął podmienił ten przekaźnik, to że nie ma błędu nie musi oznaczać że działa prawidłowo. Skoro wcześniej działało to może jego wina. Suchy97 prawie równocześnie Edytowane 9 Lutego 2018 przez Przemek.1997
Rekomendowane odpowiedzi