Skocz do zawartości
IGNOROWANY

słaby hamulec i ściana grodziowa w oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam dwa problemy a mianowicie ostatnio zauważyłem ze ściana grodziowa w obrębie węża podciśnieniowego serwa jest w oleju wąż też był cały brudny tylko go przetarłem miejsce w które jeszcze jest brudne to  zaworek nr6. Mam też problem z hamulcami są strasznie słabe doprowadzenie do włączenia abs na suchej nawierzchni jest praktycznie nie możliwe. Moje pytanie czy jest możliwe że z tego zaworka aż tak by sadziło olejem ? przez co może być taki słaby hamulec ? czy z węża podciśnienia serwa może rzucać olejem ?

od017_058103493a_awt_01.jpg

10815110_IMG_0431.JPG

Opublikowano

Problemy z hamulcem to możliwe, że wina eżektora. Olej przy zaworku to pewnie wina pękniętego trójnika odmy. Przy okazji pewnie też dojdzie wymiana tego kolanka. Kiedy wymieniałeś płyn hamulcowy?

Opublikowano
19 godzin temu, przem8 napisał:

Problemy z hamulcem to możliwe, że wina eżektora. Olej przy zaworku to pewnie wina pękniętego trójnika odmy. Przy okazji pewnie też dojdzie wymiana tego kolanka. Kiedy wymieniałeś płyn hamulcowy?

w moim silniku nie występuje ezektor 

płyn wymieniany w tamtym roku 

Opublikowano (edytowane)

nie będę zakładał nowego tematu wiec napisze tutaj 

Dzisiaj zamontowałem zegar boost i moje doładowanie turbiny nie wygląda ciekawie a mianowicie turbina wstaje od 2 tys pompując 0.5 bara i przy 3 tyś jest doładowanie 1.1-1.2 bara natomiast od 4.5tys jest już 0.5 i wraz ze wzrostem obrotów doładowanie spada jeszcze bardziej .

Co może powodować taki problem ?

Edytowane przez dawid221