Krysteek96 Opublikowano 11 Lutego 2018 Opublikowano 11 Lutego 2018 Witam forumowiczów, mam do was pytanie. Mianowicie mam problem w mojej a4 b5 1.8t lpg. Zauważyłem duża ilość „majonezu” na bagnecie, myślałem, ze to kwestia niedogrzanego silnika, ale wlasnie wróciłem z trasy i po sprawdzeniu bagnetu okazało się ze „majonezu” jest więcej niż przed droga. O co może chodzić ? Liczę na wasza pomoc. Dodam ze instalacje założyłem ok 3mies. temu i zrobiłem blisko 3tys na niej, wcześniej samochód był w posiadaniu mojego taty i wydawałoby się ze taki problem nie występował wcześniej. A jeszcze mam wrażenie ze „majonez” ma zapach benzyny.
przem8 Opublikowano 11 Lutego 2018 Opublikowano 11 Lutego 2018 Ubywa płynu chłodniczego? Jak nie to wyczyść cały układ odmy (pewnie jest zawalony) i zmień olej. Jak głownie pokonujesz krótkie odcinki to o takiej porze roku to norma. Jeśli ubywa płynu i majonezu pod korkiem i na bagnecie jest sporo to wskazuje na uszczelkę pod głowicą. Dziękuję i pozdrawiam.
Krysteek96 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Opublikowano 11 Lutego 2018 Płynu nie ubywa nic, zrobiłem tez test na uszczelkę, na szczęście negatywny dziennie robię ok 13km w jedna stronę, silnik dogrzewam. Olej wymieniłem nie cały 1tys temu, jedynie czego nie zrobiłem to płukanki przed wymiana. Sprawdzę odme i zobaczę jak tam wyglada sytuacja. Dzieki bardzo
przem8 Opublikowano 11 Lutego 2018 Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) 7 minut temu, Krysteek96 napisał: dziennie robię ok 13km w jedna stronę, silnik dogrzewam. Zimą to żaden dystans na dogrzanie silnika. Zerknij do odmy i pasuje systematycznie przegonić samochód porządnie w trasie te kilkadziesiąt km Edytowane 11 Lutego 2018 przez przem8
Rekomendowane odpowiedzi