dudi75 Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam zalozylem zegary z wskaznikiem temperatury oleju ale nic mi nie pokazuje .Musze sprawdzic czy jest sprawny i w tedy sprobować to podlaczyc ale niewiem gdzie on sie znajduje mam AWX-a
Harpun Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 o ile sie nie mylę to ten czujnik jest pod filtrem oleju, ale chyba w awx-ach go nie było standardowo.
Sztomel Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 jeśli nie ma dwóch czujników w podstawie filtra oleju (jeden od ciśnienia oleju jest zawsze) to będzie pod miską olejową jako podwójny czujnik zespolony poziomu i temperatury oleju.
dudi75 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Opublikowano 7 Lutego 2009 jeśli nie ma dwóch czujników w podstawie filtra oleju (jeden od ciśnienia oleju jest zawsze) to będzie pod miską olejową jako podwójny czujnik zespolony poziomu i temperatury oleju. No to chyba bedzie pod miska zeby sie do niego dostac trzeba miske zdejmowac
Sztomel Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 zeby sie do niego dostac trzeba miske zdejmowac nie trzeba zdejmować miski ale trzeba zdjąć dolną osłonę wygłuszającą pod silnikiem (jeśli ją masz) i odpiąć wtyczkę od czujnika (jest na zewnątrz miski oleju w jej specjalnym wgłębieniu) i zobaczyć ile jest pinów we wtyczce - jeśli tylko dwa to masz tylko czujnik poziomu oleju i wtedy należy wymienić na czujnik zespolony aby móc podpiąć się do wskaźnika tmp. oleju w zegarach - wtedy konieczny jest jego demontaż ale również bez konieczności zdejmowania miski a jedynie należy spuścić z niej olej. [br]Dopisany: 07 Luty 2009, 18:58_________________________________________________tu masz umiejscowienie tego czujnika w misce olejowej http://motoallegro.pl/item543598102_vw_passat_b5_audi_a4_1_9_tdi_miska_olejowa_pompo.html#gallery
dudi75 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Opublikowano 7 Lutego 2009 Dzieki w wolnej chwili sprawdze to
jarek3251 Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 a to może panowie wiedzą jak podłączyć ten czujnik z zegarami bo mam takie zegary i jest od tego specjalna wtyczka czarna ale za chorobę nie wiem jak do niej podłączyć czujnik oleju żeby to wszystko działało???????????[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 22:49_________________________________________________a i jeszcze jedno czy ten czujnik temperatury oleju to ma być na 2 piny czy na jeden bo na allegro widziałem oba?????????????
Rekomendowane odpowiedzi