turdzi Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 no rozumiem,że wygląd wyglądem,ale wycieraczka wg Ciebie naprawdę nie jest przydatna? ja uważam inaczej,ale może jestem z innej planety jak jade i pada deszcz,leży ciapa ze śniegu czy coś,to szyba jest wyraźnie uebana,pyk w manetke i po sprawie,a co bedziesz wysiadał i czyścił co chwile w trasie? kolego makki nie uzywa wycieraczek nawet przednich W końcu od wycieraczek szyby się rysują no ba
KmK Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 trzeba było sobie sedana kupić, raz że ładniejszy, a dwa, że szyba się nie brudzi Makki jak się kiedyś dochrapiesz (bo zakładam, że nie masz, może błędnie) takiego 3-latka, to albo nerwica, albo drugie auto, które spiszesz na straty do wożenia tekiego malca, bo ja sobie tego inaczej nie wyobrażam
turdzi Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 ma psa , a pies i czystosc w aucie raczej nie ida w parze , no chyba ze jezdzi w boksie, albo w worku foliowym
variocustoms Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 w specjalnej klatce, na początku wątku jest nawet foto
pawel1380 Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 no rozumiem,że wygląd wyglądem,ale wycieraczka wg Ciebie naprawdę nie jest przydatna? ja uważam inaczej,ale może jestem z innej planety jak jade i pada deszcz,leży ciapa ze śniegu czy coś,to szyba jest wyraźnie uebana,pyk w manetke i po sprawie,a co bedziesz wysiadał i czyścił co chwile w trasie? kolego makki nie uzywa wycieraczek nawet przednich Ja tam na filmie ostatnio widziałem że używa..
variocustoms Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 a ja prowadziłem auto Makkiego jak było prawie funkiel nófka sztuka :gwizdanie:
_Makki_ Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Opublikowano 6 Lutego 2012 no rozumiem,że wygląd wyglądem,ale wycieraczka wg Ciebie naprawdę nie jest przydatna? ja uważam inaczej,ale może jestem z innej planety jak jade i pada deszcz,leży ciapa ze śniegu czy coś,to szyba jest wyraźnie uebana,pyk w manetke i po sprawie,a co bedziesz wysiadał i czyścił co chwile w trasie? Po 1 mnie brak wycieracki z tylu nie przeszkadza. Po 2 jak szyba dobrze zabezpieczona to woda, snieg itp sie jej nie trzyma. Wiadomo brudzi sie ale tylna szyba to nie przednia, przez nia nie patrzysz. Nawet to w zaden sposob nie wplywa na bezpieczenstwo. Dostawczaki, busy, tiry jezdza i jakos kierowna NIC nie widzi z tylu i daje rade. A zeby szybe uwalic z tylu tak zeby nic nie widziec to trzeba troche jezdzic, nie wspomne o myciu.. kolega makki nie uzywa wycieraczek nawet przednich Od tego sa srodki hydrofobowe. Ale fakt, przednie wycieraczki dobra rzecz - bez nie przejdzie przegladu i mozna mandat dostac W końcu od wycieraczek szyby się rysują No, dobrze mowisz Makki jak się kiedyś dochrapiesz (bo zakładam, że nie masz, może błędnie) takiego 3-latka, to albo nerwica, albo drugie auto, które spiszesz na straty do wożenia tekiego malca, bo ja sobie tego inaczej nie wyobrażam Dzieci nie planuje, szkoda auta Tak na serio to z dziecmi az taki hitlerowiec nie jestem. Male rozrabiaki powinno sie wozic w kaftanie i tyle. Nozki zwiazane i bez butow.. ma psa , a pies i czystosc w aucie raczej nie ida w parze , no chyba ze jezdzi w boksie, albo w worku foliowym Pies przez 2,5 roku jezdzil tak: Kratka dookola, tapicerka zabezpieczona folia i nakladka na zderzak. Szkod odnotowano 0. Raz nawet wiozlem psa z przodu na dywaniku i przezyla to ona jak i ja [br]Dopisany: 06 Luty 2012, 23:12_________________________________________________ Ja tam na filmie ostatnio widziałem że używa.. [br]Dopisany: 06 Luty 2012, 23:13_________________________________________________ a ja prowadziłem auto Makkiego jak było prawie funkiel nófka sztuka :gwizdanie: No no, poradziles sobie dzielnie
KmK Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 dobre, Turdzi, mam też psa, żadko jeździ, ale przyznam, że nie ma czego porównywać do malucha inna liga pomysłowości, trzeba wrzucić na luz i cieszyć się życiem
audiomaniak Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 powiem szczerze, że bagażnik w A4 to jakaś paranoja jest, po prostu maleństwo
ZuKeRs Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 super pomysł z tą nakładką na zderzak możesz podpowiedzieć gdzie zakupiłeś
Pawlo 2004 Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 _Makki_ co polecasz do czyszczenia i konserwacji skóry w rozsądnych pieniądzach bo posiadam na tą chwilę Meguiar's Gold Class Rich Leather Aloe cleaner and Conditioner i jestem z tego średnio a nawet mało co zadowolony Skóre mam w dobrym stanie i chcę, żeby tak zostało więc dlatego pytam ciebie bo wiem, że na pewno masz coś do polecenia
_Makki_ Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Opublikowano 11 Lutego 2012 w rozsądnych pieniądzach Meguiar's Gold Class Rich Leather Aloe cleaner and Conditioner A co to znaczy rozsadne pieniadze w temacie kosmetyki samochodowej? O Megsie nie mam pojecia gdyz ja bojkotuje ta marke ze wzgledu na dostepnosc, ceny i podejscie do tematu norweskiego importera. To tylko moje osobiste podejscie do tej marki bo oczywiscie wiele produktow Megsa jest calkiem OK Tak na serio to jak z wiekszoscia stuffu do kosmetyki jest tego peeeeelno na rynku. Kazdy chwali swoje a jak zapytasz w dziale sprzedawcow to wiadomo co odpowiedza Ja juz kiedys chyba tutaj na forum pisalem o tym ale moge jeszcze raz. "Listen very carefully, I shall say this only once!" Wiec tak, to moi ulubiency: - zestaw CG leather cleaner i leather conditioner jest dobry, mozna kupic zestaw razem co wyjdzie taniej albo 2 oddzielnie.. - Scholl Concepts SPAM jako cleaner do tego Scholl Concepts Skin jako conditioner - Swissvax zestaw do skory: Swissvax Leather Milk + Swissvax Leather Cleaner lub Cleaner Forte - silniejszy - Race Glaze Leather Cleanse - Cleaner + Race Glaze Leather Balm - Conditioner Sporo ludzi chwali takze zestaw Colourlock'a. Nie mialem jeszcze okazji przetestowac ale wygralem go wiec przydalo by sie zrobic test. Do tego wiadomo najlepiej zaopatrzyc sie w szczoteczke do skory, kilka recznikow frotowych lub fibr. Polecam takze zakupic wosk Elephant Leder Preserver do zabezpieczenia skory po zabiegu czyszczenia lub odswiezenia. [br]Dopisany: 11 Luty 2012, 09:50_________________________________________________ super pomysł z tą nakładką na zderzak możesz podpowiedzieć gdzie zakupiłeś Kupilem to w Norwegii razem z klatka dla psa. Wiem ze w PL tez sprzedaja podobne. Fajne mocowanie, mata sie rozklada, latwa w czyszczeniu i zabezpiecza zderzak przed uszkodzeniem. [br]Dopisany: 11 Luty 2012, 09:52_________________________________________________A btw niedlugo do kolekcji dolaczy juz dlugo oczekiwany i jedyny w swoim rodzaju SV Paul Dalton's Crystal Rock
Pawlo 2004 Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 Dzięki _Makki_ w rozsądnych pieniądzach Meguiar's Gold Class Rich Leather Aloe cleaner and Conditioner A co to znaczy rozsadne pieniadze w temacie kosmetyki samochodowej? Rozsądne pieniądze to nie Swissvax bo sama nazwa i opakowania tej firmy wyglądają drogo Gdzieś słyszałem dobre opinie o gliptonie, masz jakieś zdanie na ten temat??
_Makki_ Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Opublikowano 11 Lutego 2012 Gdzieś słyszałem dobre opinie o gliptonie, masz jakieś zdanie na ten temat?? Gliptone - dobre dobre, ale sam sprawdzilem tylko zestaw do alcantary.
Młody Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 http://sklep.swissvax-detailing.pl/interior/skora.html Pawlo 2004 Leather Milk - 250ml 160,00 zł Sorry za OT
Pawlo 2004 Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 Cena nawet ok jak na swissvax-a ja potrzebowałbym jeszcze cleanera do tego i byłoby super czyli 300zł i skóra bedzie jak nowa Sorry za OT _Makki_ ale kogo mam sie pytac o takie rzeczy jak nie ciebie
Rekomendowane odpowiedzi