Duch^ Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Poprzedni 1.9tdi awx ośka został sprzedany i zakupiłem długo wyszukiwanego z napędem Quattro z silnikiem BEX po oględzinach wielu innych "zadbanych egzemplarzy". Nowy nabytek samochód sprowadzony ze Szwecji z udokumentowanym przebiegiem 202000km. Potwierdza to nawet car.info z badań technicznych. Wnętrze utrzymane w idealnym stanie nic nie przetarte Spryski z xenonem. Prowadzi się znakomicie i precyzyjnie. Silnik pracuje jak igiełka. Napęd sztywny nic nie stuka. Rok temu właściciel wstawił hak w aso który jest w zestawie z książkami i kluczykami wpinanyprzydatna sprawa dla mnie. Auto sprawdzane czujnikiem lakieru cały oryginał od a do z tylko na tylnej klapie wykryłem druga warstwa lakieru ale to nie problem od środka wszystko proste sprawdziłem dla świętego spokoju ogólnie lakier bez rys i wgniotek. Każdy wahacz oryginał z tą samą datą produkcji jak samochód jeden delikatnie trzeszczał górny więc wleciał cały nowy komplet żeby się nie bawić w pół środki. Aha i zainstalowany pakiet Defa (podgrzewanie misy olejowej, ładowanie akumulatora+ nagrzewnica środek ). Do tego komplet tarcz z klockami hella pagid tył+ przód. Sprawdzone na wielu autach bardzo dobre klocki Remsa. Olej motul 8100 x-clean 5w-40 z normą 505.01. Komplet fitrów MAN. Nowy n75 z aso ponieważ po logach delikatnie słabiej sterował. Dla świętego spokoju nowy króciec z tyłu głowicy też z aso. Nowe świece ngk platyna. Wywalony kompletnie sai chociaż wszystko było z nim ok. Aktualnie 210km w planie kto wie może Hybryda. Nowe dywaniki Geyer&Hosaya. Nowe opony Hankook Ventus Prime3 K125 205/55 R16 91 V MFS ponieważ był na zimowych goodyearach w bdb stanie jak nowe więc szkoda bo śniegu nie ma Nowy rozrząd z paskiem osprzętu. Nowy cały termostat aso + brok. Nowy akumulator Bosch s4 Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Duch^
przem8 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Dużo przepłaciłeś za tą magiczną kombinację bex'a + z Q ? Wygląda bardzo przyzwoicie tak poza tym
Duch^ Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Dzięki No sporo obejrzałem bexów w quattro i łapałem się za głowę a tylko taka opcja wchodziła w grę Cene udało się ugrać jak za naprawdę zadbanego 1.8t 160ps w Q. Edytowane 25 Marca 2018 przez Duch^
Duch^ Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Wiem ze listwy polecą ale puki co lpg muszę założyć bo trasa do Chorwacji się szykuje
Duch^ Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Na dniach wjechał podtlenek lpg : wtryskiwacze baracuda REDUKTOR KME TWIN czyli 2 reduktory złączone w 1 na przyszłość. sterownik lpg ulokowany w obudowanie sterownika. tak z grubsza Po montażu LPG przyszedł czas na sprawdzenie i czyszczenie smoka: W trakcie czyszczenia miski ogólnie nie było do czego się przyczepić stan igiełka nikt nigdy nie grzebał. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Duch^
Duch^ Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Sprzątanie pod maską i wycieczka po lesie Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Duch^ 1
Adam87 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Z quattro w zimę taka wyprawa to sama przyjemność Fajny bex Co z tym s-line???? Będzie???
Duch^ Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2019 Szukam listew dolnych drzwi w bdb stanie jak coś wpadnie w niższej cenie to pobieram
Langista Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Komora marzenie, czym czyściłeś?
Duch^ Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) A że w niedziele nie ma co robić to taka robota lepsza jak leżenie przed tv opłukałem z kurzu + trochę popsikałem preparatem do mycia silników maxgear taki akurat miałem pod ręką Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Duch^
dayd_4 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Ładny egzemplarz. Życzę radości z modów no i z jazdy! P.S. Na smoka też się dałem nabrać. Naczytalem się forum, rozebralem, a tam nic! Czysto. Pozdrawiam Edytowane 24 Stycznia 2019 przez dayd_4 Edit
Rekomendowane odpowiedzi