raven Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 wymienialem tarcze i klocki z tylu i po wymianie swieci kontrolka od ABS i duzy wykrzyknik na kompie,mozna sprawdzic Vagiem z ktorej strony jest problem?Abs byl w oslonie z tylu,pamietam ze z jednej strony byl calkiem wcisniety a z drugiej ok 1cm wystawal,nie ruszalem ani jednego ani drugiego,ale po wymianie cos jest nie tak
domjenick Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 jesli sam wymieniales klocki,to sprawdz poziom plynu,czasem wyleje sie troszke,jak wciskasz tloczek i trzeba uzupelnic,bo czujnik jest na wierzchu w pojemniczku,bo poziom plynu spadl-bardziej profesjonalnie jest go odciagnac i wymienic caly...
raven Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Opublikowano 8 Lutego 2009 plynu mi nic nie ubylo,przed chwila sprawdzalem
domjenick Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 podepnij VAGA i zobacz co wyrzuci w ABSie
raven Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 to dopiero jutro,bo kabel pozyczylem,wogule to jeszcze klocki mi chyba nie odbijaja bo tarcze sie strasznie nagrzaly po przejechaniu ok 20km,ba nawet felgi byly gorace.oslonki gumowe od docisku mialem pozrywane i pewnie dlatego,jutro kupie,wyciagne,przeczyszcze i zaloze nowe gumki i zobczymy,jutro wieczorem sie odezwe jak to poszlo[br]Dopisany: 08 Luty 2009, 23:40_________________________________________________poleglem na zaworze odpowietrzajacym,odkrecalem go kluczem oczkowym 12k i srubke juz mam okragla i nic.A moze pompa ABS da rade to sama odpowietrzyc??Pomocy!!!
domjenick Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 moze Ci to pomoze- http://www.vag-com.pl/odpowietrzanie-pompy-abs.htm
raven Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 dzieki,to teraz musze gdzies podniesc cale auto,ale z tego co tam bylo napisane to ta metoda nie zastapi standardowej metody odpowietrzania
domjenick Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 do podniesienia mozesz uzyc dwoch lewarkow-dwa skrety na strone i dwa na druga i tak do gory-nie krec wiecej,bo auto moze ci sie ''obsunac''na jedna strone-powodzenia...
raven Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Opublikowano 10 Lutego 2009 nie mam tez ABS-u,vag pokazal lewe kolo,tam mam wcisniety czujnik do samego konca.Jak go wysunac?Zamontowany jest z tylu za oslana.Mozna go jakos stuknac od tylu czy sie go wkreca?Wystawic go na okreslana odleglosc,czy metoda prob i bledow?trzeba bedzie do tego tarcze sciagac?koniec pytan,pozdrawiam
domjenick Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 nigdy nie wyjmowalem czujnika,moze sprobuj na drugim kole i bedziesz wiedzial,czy sie go wykreca,jesli bedzie jakas zawleczka,to zn,ze sie wyciaga-musisz poprobowac...
raven Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Opublikowano 10 Lutego 2009 juz wiem,po prostu trzeba go wcisnac od tylu np. jakims klockiem drewnianym
domjenick Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 no i ja sie czegos dowiem i co? dziala?
noname08 Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Czyli był za mocno wciśnięty i przez to nie działał?
raven Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Opublikowano 17 Lutego 2009 byl za mocno wcisniety patrzac od strony kola,trzeba bylo go wcisnac go od tylu oslony aby doszedl w strone kola, a dokladniej tarczki ABS
hannss Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 czuinik wchodzi do samego plastiku i to tak ma być a nie działał bo przy wynianie klocków zapaćkał sie opiłkami
noname08 Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 Na Vagu pokazało uszkodzenie czujnika, kupiłem wymieniłem ABS-u nadal brak. Sprawdziłem omomierzem i okazało się że niepotrzebnie kupiłem bo oba są dobre, poczekam do poniedziałku podłącze jeszcze raz Vaga i zobaczę co jest nie tak. Może jakiś kabel między sterownikiem a czujnikiem padł, bo raczej kasowanie błędu nie pomoże, zachowuje się tak jakby go nie widział. Sam nie wiem pomysły mi się powoli kończą, najgorsze że może coś w samym sterowniku nie tak. dziwna sprawa ale będę kombinował.
adadur Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 Czasem wyratczy wysunąć czujnik przeczyścić go i gniazdo założyć i problem mija.
Rekomendowane odpowiedzi