Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

W sprawie kabla polecanego na forum.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na forum znalazłem temat o vag, vcds i kablach, w tych tematach polecony został ten kabel:

http://allegro.pl/najlepszy-interfejs-usb-vag-kkl-we-wtyku-obd2-pl-i7200310087.html#thumb/1

Znalazłem u tego samego sprzedawcy kabel tej samej firmy ale z jakimś adapterem

http://allegro.pl/interfejs-vag-usb-kkl-kabel-obd2-piny-promocja-i4954508081.html

wytłumaczy mi ktoś jaka jest różnica w tych kablach?

Pytanie drugie: u tego samego sprzedawcy jest też taki kabel

http://allegro.pl/najlepszy-najtanszy-vag-usb-kkl-line-we-wtyku-obd-i6613000433.html#thumb/1

opisany bardzo podobnie jak ten polecany na forum tylko wtyczka jest inna, co o nim myślicie?

Opublikowano

Posiadam niebieską wersję z ostatniego linku, także kupiłem u Viakena, spisuje się bardzo dobrze już drugi rok :) Logowanie, kodowanie, usuwanie błędów, musisz tylko mieć aktywowanego VCDS i zrobisz nim wszystko.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za odpowiedz, to jak do zwyklej diagnozy wystarczy ten ostatni kabel to pewnie go zamuwie, tylko ciekawi mnie ten  pierwszy, jest tylko roznica w wykonaniu czy spelnia jeszcze jakas funkcjie?

Opublikowano

Posiadam ten z pierwszego linka i co do super jakości oraz niezniszczalności tego kabla mam wątpliwości. Po 8 miesiącach przestał łączyć wtyk usb i poszedł na gwarancję. Nie wiem czy wymienili na nowy, czy tylko sam kabel (teraz jest dłuższy o 0,5m niż pierwotnie) ale działa i nie było problemu z reklamacją. Mogliby tylko poinformować o swojej decyzji, bo człowiek nie wie czego oczekiwać.

Pewnie różnica jest w kraju produkcji :P

Weź ten tańszy, spełniają te same funkcje i mają 2 lata gwarancji.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

dzieki za pomoc. po swietach zamawiam ten niebieski

Opublikowano
W dniu 30.03.2018 o 22:06, Undisclosed napisał:

musisz tylko mieć aktywowanego VCDS i zrobisz nim wszystko.

Kolego skąd wziąć takiego VCDS'a?

Opublikowano

Mam ten z pierwszego  linka + VCDS-lite  działa fajnie ale opis błędów jest nie po polsku tylko po angielsku. 

Co zrobić aby było PL ??

Opublikowano
8 godzin temu, jacek70 napisał:

Mam ten z pierwszego  linka + VCDS-lite  działa fajnie ale opis błędów jest nie po polsku tylko po angielsku. 

Co zrobić aby było PL ??

Są gdzieś nakładki, bodaj w którejś paczce w linku na dole mojego postu jest spolszczenie, ale nie interesowałem się tym, po angielsku można więcej dowiedzieć się z innych źródeł.

8 godzin temu, PawelGiee napisał:

Kolego skąd wziąć takiego VCDS'a?

zacznij tutaj:

Opublikowano

Słuchajcie , nie wiem czy dobrze zrobiłem kupując ten kabel:

http://allegro.pl/kb3a-kabel-interfejs-elm-327-obd2-elm327-can-usb-i7188407562.html?snapshot=MjAxOC0wNC0wNFQyMjoyNTowMy41MjFaO2J1eWVyOzAyYmY5MDAzOThkYWMxM2RlNmQ4YzA3ZjQyNWM2ZmM0MmM4Y2JlYTExMGI1MWQ4NDkxYjM5YjRjYWRhNGZiMzc%3D

Żaden program do diagnostyki nie wykrywa interfejsu . Czy to na moim Win 10 , czy kolegi 7 czy xp.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

kupiłem ten tańszy -niebieski , zainstalowałem vcds lite, i bez problemu sprawdziłem błędy, temperatury na czujnikach, podniosłem obroty silnika, sprawdziłem i skorygowałem kont wtrysku, sprawdziłem dawkę i zrobiłem logi dynamiczne, więc jak na razie spełnia moje oczekiwania :-)