Ogryzek Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam, co wchodzi w skład kompletnego rozrządu w 1.8t AJL? Ew. Co warto by jeszcze wymienić przy okazji? Jeśli ktoś posiada schemat to byłbym wdzięczny Szukałem co się dokładnie na nim znajduje, ale tego konkretnego silnika nie znalazłem. Na jednym filmiku była pompa wody, na innym nie, zato była pompa oleju, a oba 1.8t... Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez Ogryzek
dawid221 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 10 godzin temu, Ogryzek napisał: Witam, co wchodzi w skład kompletnego rozrządu w 1.8t AJL? Ew. Co warto by jeszcze wymienić przy okazji? Jeśli ktoś posiada schemat to byłbym wdzięczny Szukałem co się dokładnie na nim znajduje, ale tego konkretnego silnika nie znalazłem. Na jednym filmiku była pompa wody, na innym nie, zato była pompa oleju, a oba 1.8t... -PASEK ROZRZĄDU -ROLKA NAPINAJĄCA -ROLKA PROWADZĄCA -NAPINACZ HYDRAULICZNY TŁUMIK DRGAŃ do tego warto wymienić -Pompe wody -simering wałka rozrządu -simering wałka pośredniego -simering wału jeśli jest taka potrzeba albo jeśli chcesz -do tego komplet pasków koszt niewielki i warto je wymienić jak już przód będzie zdjęty jeśli o czymś zapomniałem to niech ktoś jeszcze dopisze Jeśli będziesz sam wymieniał mogę podesłać ci serwisówke jak wymienić krok po kroku
Ogryzek Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Dzięki stary, jakbyś mógł podesłać to będę wdzięczny
przem8 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Przy okazji warto zajrzeć do napinacza łańcuszka z tyłu głowicy. Pewnie ma już trochę silniczek nalatane i ślizgi oraz łańcuszek mogą być już deczko zużyte. Koszt łańcuszka średnio ok. 120-140zł, a spokój będzie na lata
Rekomendowane odpowiedzi