junioropl 0 Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Cześć to jeszcze raz ja sprawdziłem wszystko jeszcze raz i sprawa wygląda troszke inaczej niż napisałem przed minutą. Gdy wciskam pedał gazu to slysze dziwny gwizd, na biegu jałowy jak i podczas jazdy.Możliwe że to pasek klinowy?? wcześcniej pisałem że to po wciśnięciu sprzęgła ale jednak nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kaziu_Wichura Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 to turbosprężarka a tak na poważnie to świszczy tylko po dodaniu gazu? Na jałowym nic absolutnie nie słychać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
demoralizator 0 Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Może słychać rolkę od paska wieloklinowego. Zdejmij całkiem pasek wieloklinowy i odpal na chwile tylko nie szalej bo pompa wody wtedy nie pracuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hincó 0 Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Popękany kolektor wydechowy ? U nas on jest przyczyną gwizdu, a piszczy pasek .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cabson 0 Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 Cześć to jeszcze raz ja sprawdziłem wszystko jeszcze raz i sprawa wygląda troszke inaczej niż napisałem przed minutą. Gdy wciskam pedał gazu to slysze dziwny gwizd, na biegu jałowy jak i podczas jazdy.Możliwe że to pasek klinowy?? wcześcniej pisałem że to po wciśnięciu sprzęgła ale jednak nie. Ja dziwny gwizd/swist (niezbyt glosny) slysze podczas jazdy przy ok 3000 obr (najlepiej slyszalny na 3 biegu Zadnych innych efektow ubocznych. Zagadam mechaniora, jak sie wybiore w koncu. A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junioropl 0 Posted March 12, 2007 Author Share Posted March 12, 2007 Mam nadzieje że to nic poważnego mam podobnie jak Ty Cabson na 3 biegu jest bardziej słyszalne tak mi sie wydaje ale ogólnie to przeszkadza podczas jazdy więc też będę się musiał wybrać do mechanika bo ogólnie mam problemy z przyśpieszeniem również, jak wciskam gaz na 3 biegu przy 3000 obrotach to w ogóle nie przyśpiesza nawet jak dojdzie do 5000 obrotów to on po prostu jedzie ale nie czuć w ogóle przyśpieszenia. Na pewno muszę olej wymienić świece no i może przepustnicę przeczyścić nie wiem co jeszcze da sie zrobić chyba będę musiał do serwisu zajrzeć.Jak przekraczam 120 km/h to strasznie buczy...Jak będziesz wiedział Cabson coś więcej to daj znać...Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
150PS 0 Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 chlopaki a wy macie tyo caly czas? bo mi tez cos gwizdze tak powyzej 3000 ale tylko jak zimny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
150PS 0 Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 nie krece powyzej 3000 jak jest zimy i wierz mi umiem zadbac o silnik i turbine, ale jak zalozmy po 3-5 minutach jazdy troche jej wstawisz to jest taki gwiz a jak juz osiagnie tyemp robocza to jest ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristoforo 2 Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 hyba ten typ tak ma, bo umnie jest podobnie na zimnym jest słyszalny lekki świst a jak sie rozgrzeje też jest świst tylko o innym charakterze u kumpla jest podobnie wiec tak pewnie musi być.ja na zimnym go nie krece do 3000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelo77 0 Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 U mnie też gwizdało w okolicy 3000 obr. tylko, że praktycznie na każdym biegu. Sprawdźcie rolkę od napinacza paska wielorowkowego. U mnie wymiana tej rolki pomogła. Pomimo, że nie miała ona wyczuwalnego luzu to jednak przy tej prędkości obrotowej "jęczała". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cabson 0 Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Ja juz calkiem zapomnialem o tym... Albo samo zniklo, albo sie przyzwyczailem. Sprawdze dopiero w marcu, jak wroce z delegacji, bo poki co, to zona sobie jezdzi autkiem. pozdrawiam Andrzej Link to comment Share on other sites More sharing options...
klema 0 Posted February 4, 2009 Share Posted February 4, 2009 Hej witam kolegów z A-4 Mam pytanie dotyczące tego zagadnienia , czy kros uporał się z tym tematem ? jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts