Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.8] Dziwne gwizdanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć to jeszcze raz ja sprawdziłem wszystko jeszcze raz i sprawa wygląda troszke inaczej niż napisałem przed minutą. Gdy wciskam pedał gazu to slysze dziwny gwizd, na biegu jałowy jak i podczas jazdy.Możliwe że to pasek klinowy?? wcześcniej pisałem że to po wciśnięciu sprzęgła ale jednak nie.

Opublikowano

to turbosprężarka :lol::lol:

a tak na poważnie to świszczy tylko po dodaniu gazu? Na jałowym nic absolutnie nie słychać?

Opublikowano

Może słychać rolkę od paska wieloklinowego. Zdejmij całkiem pasek wieloklinowy i odpal na chwile tylko nie szalej bo pompa wody wtedy nie pracuje

Opublikowano

Popękany kolektor wydechowy ?

U nas on jest przyczyną gwizdu, a piszczy pasek ..

Opublikowano
Cześć to jeszcze raz ja sprawdziłem wszystko jeszcze raz i sprawa wygląda troszke inaczej niż napisałem przed minutą. Gdy wciskam pedał gazu to slysze dziwny gwizd, na biegu jałowy jak i podczas jazdy.Możliwe że to pasek klinowy?? wcześcniej pisałem że to po wciśnięciu sprzęgła ale jednak nie.

Ja dziwny gwizd/swist (niezbyt glosny) slysze podczas jazdy przy ok 3000 obr (najlepiej slyszalny na 3 biegu ;)

Zadnych innych efektow ubocznych. Zagadam mechaniora, jak sie wybiore w koncu.

A.

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieje że to nic poważnego mam podobnie jak Ty Cabson na 3 biegu jest bardziej słyszalne tak mi sie wydaje ale ogólnie to przeszkadza podczas jazdy więc też będę się musiał wybrać do mechanika bo ogólnie mam problemy z przyśpieszeniem również, jak wciskam gaz na 3 biegu przy 3000 obrotach to w ogóle nie przyśpiesza nawet jak dojdzie do 5000 obrotów to on po prostu jedzie ale nie czuć w ogóle przyśpieszenia. Na pewno muszę olej wymienić świece no i może przepustnicę przeczyścić nie wiem co jeszcze da sie zrobić chyba będę musiał do serwisu zajrzeć.Jak przekraczam 120 km/h to strasznie buczy...Jak będziesz wiedział Cabson coś więcej to daj znać...Pozdro

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

chlopaki a wy macie tyo caly czas? bo mi tez cos gwizdze tak powyzej 3000 ale tylko jak zimny...

Opublikowano

ale odkopales temat... patrzyles kiedy autor bylostatnio aktywny? BTW krecisz silnik powyzej 3 k jak jest zimny? nie szkoda ci go?

Opublikowano

nie krece powyzej 3000 jak jest zimy i wierz mi umiem zadbac o silnik i turbine, ale jak zalozmy po 3-5 minutach jazdy troche jej wstawisz to jest taki gwiz a jak juz osiagnie tyemp robocza to jest ok?

Opublikowano

hyba ten typ tak ma, bo umnie jest podobnie na zimnym jest słyszalny lekki świst a jak sie rozgrzeje też jest świst tylko o innym charakterze u kumpla jest podobnie wiec tak pewnie musi być.ja na zimnym go nie krece do 3000

Opublikowano

U mnie też gwizdało w okolicy 3000 obr. tylko, że praktycznie na każdym biegu. Sprawdźcie rolkę od napinacza paska wielorowkowego. U mnie wymiana tej rolki pomogła. Pomimo, że nie miała ona wyczuwalnego luzu to jednak przy tej prędkości obrotowej "jęczała".

Opublikowano

Ja juz calkiem zapomnialem o tym...

Albo samo zniklo, albo sie przyzwyczailem. Sprawdze dopiero w marcu, jak wroce z delegacji, bo poki co, to zona sobie jezdzi autkiem.

pozdrawiam

Andrzej

• 1 rok później...
Opublikowano

Hej witam kolegów z A-4 :hi:

Mam pytanie dotyczące tego zagadnienia , czy kros uporał się z tym tematem ?

jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki :notworthy:

Pozdrawiam