Mavver Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Czesc, Czasem po włączeniu świateł wyskakuje taki błąd. Co najdziwniejsze dopiero gdy zapale xenony. Potem wystarczy jeszcze raz odpalić auto na włączonych światłach i problemu nie ma. O co może chodzi? Dodam że problem pojawił się po wymianie zarnikow. Wcześniej miałem jakieś pseudo polskie, a teraz Bosma d2s. Proszę o pomoc. Kleky na aku poprawialem. Żarówki wszystkie świecą, stopy też, poprawialem kostki xenonow. Nie mam już pomysłu a to mocno wkurza.
Mavver Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Nikt nie wie co to może być? Jakieś zajęcie w lapmach może powodować taki błąd? Silniczki działają, lampy świecą. Ocb?
pajonk85 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) ja co prawda xsenonow nie mam, ale jak miałem już akumulator na wykończeniu to przy rozruchu właśnie miałem komunikaty od abs, hamulca itd. Napięcie przy rozruchu spadało do takich niskich wartości że komputer wariował. Podjedz do jakiegoś sklepu z akumulatorami, niech go zobaczą do jakiego napięcia spada przy obciążeniu (przy okazji sprawdz ładowanie), może tu jest problem? Bo xsenony jednak trochę prądu do rozruchu potrzebują. Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez pajonk85
Fido Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 W dniu 12.04.2018 o 22:13, Mavver napisał: Co najdziwniejsze dopiero gdy zapale xenony. Fabryczny ten xenon czy dokładany ?
Mavver Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Fabryczne, akumulator kupiłem z pół roku temu Boscha s5. Ale na wszelki wypadek sprawdzenie też i to
jacek70 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Do sprawdzenia aku nigdzie nie musisz jeździć. Zmierz jakie napięcie jest na aku podczas postoju i jakie jest gdy odpalisz silnik. Będzie wszystko wiadomo.
Mavver Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Jednak to nie wina aku. To musi być coś z lampą. Kabelki się przytopiły i miejscami złączyły. Niestety muszę wyjąć wnętrze lampy i zlutować całość Pewnie jeden dzien roboty. Obecnie jeden ksenon przestał świecić, jest zwykły błąd żarówki.
Rekomendowane odpowiedzi