seboss Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 MMI 3gp, Miałem czujniki parkowania przód + tył i do tego zainstalowałem oryginalny zestaw kamery cofania. Wszystko pięknie działa tylko mam mały problem w jaki sposób ustawić aby po wrzuceniu wstecznego włączał się automatycznie obraz z kamery ? teraz jak wrzucę wsteczny to pojawią się wizualizacja PDC i jest dostępny przycisk do przełączenia na widok kamery, jak go wcisnę to mam widok kamery i opcje przełączenie na wizualizację PDC ... 1
Bykolo Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Jak się nie mylę to chyba to tu będzie, robiłem to ale zapomiałem : Adresse 9-> Byte 35-> Bit 4: zmiana z 0 na 1
seboss Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2018 12 godzin temu, Bykolo napisał: Adresse 9-> Byte 35-> Bit 4: zmiana z 0 na 1 zadziałało, wcześniej nie widziełam Bit 4, dopiero musiłałem przełączyć na LCODE2
tzc Opublikowano 22 Listopada 2018 Opublikowano 22 Listopada 2018 Mam ten sam problem tyle że w Q5 mmi 3g high org czujniki i kamera Jak przeczytałem wasz post to wyłączyłem i włączyłem wizualizacje i na jeden raz kamera zadzialala ale z kolejny raz znowu problem na całym wyświetlaczu jest grafika z czujnikami parkowania i autem Gdzie szukać przyczyny
MatteoAlessandro Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 W dniu 24.04.2018 o 23:31, seboss napisał: MMI 3gp, Miałem czujniki parkowania przód + tył i do tego zainstalowałem oryginalny zestaw kamery cofania. Wszystko pięknie działa tylko mam mały problem w jaki sposób ustawić aby po wrzuceniu wstecznego włączał się automatycznie obraz z kamery ? teraz jak wrzucę wsteczny to pojawią się wizualizacja PDC i jest dostępny przycisk do przełączenia na widok kamery, jak go wcisnę to mam widok kamery i opcje przełączenie na wizualizację PDC ... Użyłeś takiego zestawu czy musiałeś dołożyć coś jeszcze? Też mam A4 B8 Allroad z czujnikami parkowania przód + tył, ale przydałaby się i kamerka.
kris-07 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Witam. Ja nie mam kamery cofania A przy wlączeniu wstecznego pojawia się czarny obraz kamery . Jak wyłączyć opcję kamery żebym miał tylko standardowe wyświetlanie park tronik. A4 b8 lift .
wrclaguna Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 12 godzin temu, kris-07 napisał: Witam. Ja nie mam kamery cofania A przy wlączeniu wstecznego pojawia się czarny obraz kamery . Jak wyłączyć opcję kamery żebym miał tylko standardowe wyświetlanie park tronik. A4 b8 lift . MMI 3G ADRES sterownik 5F do sprawdzenia kodowanie kamery
kris-07 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 W kodowaniu mam tylko tutaj coś o kamerze . Nic więcej nie ma na temat kamery. A w mce czasami nie trzeba coś zmienić . To po lift jest więc nie mam modułu Pdc
wrclaguna Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 w green menu sprawdz jeszcze Jak cos bedzie to pozniej RESTRAT MMI
kris-07 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 3 minuty temu, wrclaguna napisał: w green menu sprawdz jeszcze Jak cos bedzie to pozniej RESTRAT MMI Tylko w co tam wejść w tym zielonym menu i co na co przestawić ?
wrclaguna Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 W opcji CAR INSTLATIONS LIST==== szukaj RVC albo camera Z pamieci nie pamietam
gwozdz25 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Po montażu kamery cofania mam problem. Po wrzuceniu wstecznego uruchamia się kamera, ale nie wyświetla obrazu, trzeba dodatkowo nacisnąć przycisk GRAFIKA, żeby wyświetlało, wtedy uruchamia się z czujnikami. Zakodowałem tak jak wyżej, czyli Adresse 9-> Byte 35-> Bit 4: zmiana z 0 na 1, ale wtedy co prawda obraz z kamery wyświetla po wrzuceniu wstecznego, ale nie ma czujników i nie da się ich włączyć przyciskiem. Bardzo proszę o pomoc.
lordneos Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Witam, chciałbym założyć kamerę cofania do swojego a4 b8 2015r. Radio mam zwykłe (Audi Concert). Czytałem , ze do zwykłego radia tez można założyć kamerkę tylko trzeba COŚ dołożyć dodatkowo.. Możecie mi powiedzieć czy dołożenie kamery jest trudne. Czy będę potrzebował jakiegoś specjalnego softa? Jak to jest? W warsztacie powiedzieli, ze dołożenie kamerki będzie kosztowało 1900zł. Wydaje mi się, ze trochę dużo. Moze by mi sie udało zrobić to samemu? Bedę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i sugestie :)
wrclaguna Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 do CONCERTA ORI KAMERY nie doloysz Tylko dedykowane zestawy
lordneos Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Gdzie taki zestaw można kupić?
RaV22K Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 9 godzin temu, wrclaguna napisał: do CONCERTA ORI KAMERY nie doloysz Tylko dedykowane zestawy Sorry za offa ale można prosić o kontakt/wiadomość Wrclaguna bo chciałbym zakupić przełączniki ADS 2008 ale chyba nie dochodzą wiadomości.
wrclaguna Opublikowano 28 Listopada 2019 Opublikowano 28 Listopada 2019 16 godzin temu, lordneos napisał: Gdzie taki zestaw można kupić? Np tu MotorMax Audi Concert Symphony Camera Integration Kit | eBay WWW.EBAY.PL MotorMax Audi Concert Symphony Camera Integration Kit | Vehicle Parts & Accessories, In-Car Technology, GPS & Security, Parking Assistance | eBay!
kastro Opublikowano 18 Grudnia 2019 Opublikowano 18 Grudnia 2019 A taki moduł 4F0910441 będzie działał w b8
Rekomendowane odpowiedzi