mugolina Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Witam serdecznie, mam do was pytanie jak sprawdzić dokładnie stan oleju w silniku 1.8t bfb w audi a4 b7 ? Bo jedni piszą że na zimnym inni że na ciepłym. I jaki powinien być jego stan ? Zakropkowane miejsce to jest nasza miarka czy patrzeć do wygięcia bagnetu które się znajduję tuż nad tymi kropkami ? Przyjmijmy, że stan oleju sprawdzamy na ciepłym to żeby był prawidłowy jego stan to ile oleju musi być na zimnym silniku ? Mógłby mi ktoś podać jak ma u siebie tzn na ciepłym ma ok tyle ile powinno być i ile wtedy musi być na zimnym. Pozdrawiam.
kosiorpiotr1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Witam serdecznie, mam do was pytanie jak sprawdzić dokładnie stan oleju w silniku 1.8t bfb w audi a4 b7 ? Bo jedni piszą że na zimnym inni że na ciepłym. I jaki powinien być jego stan ? Zakropkowane miejsce to jest nasza miarka czy patrzeć do wygięcia bagnetu które się znajduję tuż nad tymi kropkami ? Przyjmijmy, że stan oleju sprawdzamy na ciepłym to żeby był prawidłowy jego stan to ile oleju musi być na zimnym silniku ? Mógłby mi ktoś podać jak ma u siebie tzn na ciepłym ma ok tyle ile powinno być i ile wtedy musi być na zimnym. Pozdrawiam.Stan oleju zawsze sprawdzamy na zimnym silniku a jego stan max to zakryte pole zakropkowane.Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
mugolina Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Właśnie jest wiele tematów sprzecznych ale nie mogłem znaleźć konkretnie do modelu bfb. Wiele osób piszę że zgasić rozgrzane auto, odczekać 5 min i wtedy sprawdzać.
kosiorpiotr1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Właśnie jest wiele tematów sprzecznych ale nie mogłem znaleźć konkretnie do modelu bfb. Wiele osób piszę że zgasić rozgrzane auto, odczekać 5 min i wtedy sprawdzać. Podejrzewam że wynik będzie podobny po po 5 min olej scieknieWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
kosiorpiotr1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Podejrzewam że wynik będzie podobny po po 5 min olej scieknieWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu TapatalkaI pokaże ten sam stan ci na zimnymWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
mugolina Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Dzisiaj sprawdzałem na zimnym to jutro z ciekawości sprawdzę po odczekaniu 5 min jak będzie I prawidłowy stan mówisz że zakropkowane pole ? Bo zawsze lałem za te kropki
kosiorpiotr1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Dzisiaj sprawdzałem na zimnym to jutro z ciekawości sprawdzę po odczekaniu 5 min jak będzie [emoji4] I prawidłowy stan mówisz że zakropkowane pole ? Bo zawsze lałem za te kropki [emoji3]Właśnie chodziłem sprawdzić i masz rację kropki kończą się wcześniej niż załamanie ja leje do załamania i załamanie traktuje jako maxWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
kosiorpiotr1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Załamania to min i maxWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
kosiorpiotr1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 RozpiskaWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
mugolina Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2018 I wszystko jasne Czyli lepiej nie przelewać za zakropkowane pole chociaż tak zawsze robiłem i nic się nie stało Jutro jeszcze tylko sprawdze czy na zimnym silniku a na ciepłym jest podobny stan na bagnecie.
kosiorpiotr1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Jaki olej lejesxWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
kosiorpiotr1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Powinien być 5w30 Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
k232 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zawsze lepiej jest mieć max na bagnecie, wszystkie podzespoły będą zanurzone w oleju i będą sobie swobodnie pracować.
kosiorpiotr1979 Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 5w30Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
bobasxx Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Ważne żeby zmieniać co max 10kkm a nie co 30kkm, jak zaleca ASO
Rekomendowane odpowiedzi