pesieka Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Witam, Zdarzyła mi się taka sytuacja że podczas jazdy wykręciła się śruba z bocznej części pompy przez co wyleciało sporo paliwa. Samochód zwolnił i zgasł. Bardzo dziwna sprawa ze się odkręciła:huh: ale cóż. Chciałbym się dowiedzieć do czego jest ta śruba i w związku z wykręceniem się tej śruby czy mogły powstać jakieś usterki. na zdjęciu poniżej widać stronę z której wykręciła się śruba dalej otwór po śrubie i sama śruba która leży na bloku silnika wstawiłem schemat ale nie wiem czy to jest ta pompa za to śruby wyglądają na te same. Do czego one służą? Z góry dziękuję za odpowiedzi Piotrek
karaluch8 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Raczej wygląda na jakiś otwór w którym mozna zmierzyc cisnienie w pompie. Zakręc dobrze, i pal dziada.
pesieka Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Odpowietrzyłem pompę wg instrukcji http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=27&t=56013&start=0 i nie odpalił. Dodatkowo jak na złość akumulator się rozładował. Może coś źle zrobiłem więc jeszcze raz zrobię odpowietrzanie jak nie ruszy to nie wiem co jest wyskoczyły mi dwa błędy 01442 - Wypadanie zapłonów spowodowane brakiem paliwa 35-00 - - 17977 - Przełącznik ukł.utrzymywania zadanej prędkości jazdy (E45) P1569 - 35-00 - niewiarygodny sygnał
pesieka Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 kurde właśnie sobie uzmysłowiłem że źle odpowietrzyłem. nie zacisnąłem przewodów przed i za filtrem ( drugie odpowietrzanie w pośpiechu za pierwszym razem pompa ze zbiornika nie podawała paliwa było go zbyt mało i musiałem dolać) oby to przy kręceniu rozrusznikiem źle nie wpłynęło na pompę.
pesieka Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Opublikowano 1 Maja 2018 No i bez zmian. Rano odpowietrzanie i nie działa.Wysłane z Samsung oraz Tapatalka
Arturoo Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 33 minuty temu, miki18m napisał: Wez plaka to odpali? ... dopiero jak wtedy nie odpali to należy się martwić
miki18m Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Najlepszy sposob na odpowietrzenie i nie żałować
pesieka Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Opublikowano 4 Maja 2018 Najlepszy sposob na odpowietrzenie i nie żałować Nie miałem czasu wcześniej pisać. Udalo sie bez plaka. Dodatkowo wymienilem filtr paliwa przy okazji i podłączyłem pąpkę zlecialo 5 L dalej odpowietrzanie przewodow od wtryskow i poszło [emoji16][emoji1]. Mam w planie wymienić jak będę mial trochę czasu odmę i czyszczenie egr więc temat opanowany. Na całe szczęście pompa wtryskwa nie padła [emoji36] Wysłane z Samsung oraz Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi