Wandej Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 W takim razie wszystko się zgadza, co do kosztów, to niektórzy magicy (np. mój mechanior) potrafią wymienić paski w 1.6 bez rozbierania przodu. to nie jest trudne... z kanału mozna odrecic srube ktora napina wieloklin i zdjac to juz nie problem. A przy pompie odkreca sie tylko 3 male sruby ktore sa tez dosc nisko od kola pasowego i zaklada drugi pasek... godzina roboty
rebeliant26 Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 ja w tym tygodniu robilem maly remoncik glowicy i przy okazji wymienialem pasek rozrzadu. dodam ze wszystko robilem sam razem z kumplem, tylko planowanie robili mi z zakladzie. planowanie kompletne glowicy, wkrecenie nowej szpilki od kolektora wydechowego, zatulejowanie dwoch gniazd swiec zaplonowych bo zerwane gwinty byly - 240zl uszczelka pod glowice - 110zl pasek rozrzadu - 120zl pasek napędu pompy wodnej - 12zl uszczelka po kolektor wydechowy - 3zl szt. plyn do chlodnicy - 40zl Dodatkowo wymienilem kolektor wydechowy bo mialem pekniety, ale to mozna powiedziec ze to troche na lewo skombinowany wiec nic mnie nie kosztowal i samochodzik teraz o wiele lepiej sie sprawuje:)
Rekomendowane odpowiedzi