miro_x Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 To jest s-line ale musisz sprawdzić WR bo widze że masz silnik ALZ czyli lekki i moze Ci czasem przód za wysoko siedzieć.
miro_x Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Musisz znaleźć w tabelce w podwieszonym temacie jaki WR mają te springi i porównać to ze swoim WR które poznasz sprawdzając np w ASO. Może ktoś jeszcze podpowie jak sprawdzić WR spwojego samochodu bo nie jestem sam pewien.
nicramk Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Musisz znaleźć w tabelce w podwieszonym temacie jaki WR mają te springi i porównać to ze swoim WR które poznasz sprawdzając np w ASO. Może ktoś jeszcze podpowie jak sprawdzić WR spwojego samochodu bo nie jestem sam pewien. w ETCE sprawdzisz.
miro_x Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Jeszcze kolego powiedz gdzie w etce bo nie moge znaleźć ?
leewang Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 Koledzy, napiszcie gdzie znaleźć w etce jaki jest odpowiedni WR dla danego audi. Ja mam np AWX i na 1BA z przodu mam WR9 oznaczenie.
kileeer Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 Koledzy, napiszcie gdzie znaleźć w etce jaki jest odpowiedni WR dla danego audi. Ja mam np AWX i na 1BA z przodu mam WR9 oznaczenie. nie wiem gdzie ale do Ciebie do s-line powinno być przód: niebieski zielony zielony zielony WR 7 tył: niebieski niebieski niebieski niebieski WR 7
Reminatorus Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Witam jeśli można to spytam do b5 1.8 mogę założyć do przodu następujące sprężyny: 1 niebieski czerwony biały 2 żółty pomarańczowy 3 żółty biały różowy różowy 4 niebieski brązowy biały 5 niebieski czerwony różowy Pomóżcie jakie wybrać, żeby samochód nie wyglądał jak SUV i dobrze "trzymał" się w zakrętach
leewang Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Koledzy, napiszcie gdzie znaleźć w etce jaki jest odpowiedni WR dla danego audi. Ja mam np AWX i na 1BA z przodu mam WR9 oznaczenie. nie wiem gdzie ale do Ciebie do s-line powinno być przód: niebieski zielony zielony zielony WR 7 tył: niebieski niebieski niebieski niebieski WR 7 Jesteś pewien? Nie mam szukać takich WR jakie było założone, tylko 1BE ? Bo jak tak to kupuję z takim oznaczeniem jak piszesz. Ewentualnie napisz mi czy będzie duża różnica (w wysokości i twardości) jeżeli kupię np WR8 lub WR9 ? Czy WR musi być takie samo z przodu i z tyłu ?
kileeer Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Koledzy, napiszcie gdzie znaleźć w etce jaki jest odpowiedni WR dla danego audi. Ja mam np AWX i na 1BA z przodu mam WR9 oznaczenie. nie wiem gdzie ale do Ciebie do s-line powinno być przód: niebieski zielony zielony zielony WR 7 tył: niebieski niebieski niebieski niebieski WR 7 Jesteś pewien? Nie mam szukać takich WR jakie było założone, tylko 1BE ? Bo jak tak to kupuję z takim oznaczeniem jak piszesz. Ewentualnie napisz mi czy będzie duża różnica (w wysokości i twardości) jeżeli kupię np WR8 lub WR9 ? Czy WR musi być takie samo z przodu i z tyłu ? sprawdź pod maską na tabliczce jaka masz masę samochodu. os 1 i oś 2 wg tego ustalisz czy WR ma być takie same czy nie. j
leewang Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Dziś sprawdziłem, oś 1 - 1065 kg oś 2 - 1075 kg Gdzieś na forum widziałem tabelke jaki WR do jakiego obciążenia ale nie mogę jej znaleźć
Hubcio099 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Ogarnie mi ktoś jakie sprężyny tył? Pękła mi jedna... Zawias 1BV, VIN: WAUZZZ8E65A014999 Dziękuję z góry.
Rekomendowane odpowiedzi